Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2019, 21:21
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Tisíce Slovákov opäť naleteli na falošnú súťaž. Na Facebooku sa objavila podvodná stránka ponúkajúca spotrebiče

ZAUJÍMAVOSTI PODVOD
Uložiť Uložené

Pofidérna stránka si dokázala za necelé dva mesiace získať už viac ako 12-tisíc fanúšikov.

Na Facebooku sa objavila podvodná stránka s názvom SpotrebiceRoka, ktorá už na prvý pohľad nepôsobí príliš dôveryhodne. V posledných týždňoch však organizuje rôzne falošné súťaže o spotrebiče, naposledy o práčku značky Samsung. Aj napriek mnohým detailom, indikujúcim, že niečo nie je úplne v poriadku, sa tisíce Slovákov do podvodu zapájajú.

O celom prípade informuje aj polícia Slovenskej republiky, ktorá tiež odporúča obetiam podvodu, aby prípady ohlásili. „Po fiktívnom žrebovaní vás oslovia ako výhercu, žiadajú od vás číslo karty alebo preposlanie SMS kódu, ktorý vám príde do vášho telefónu, a tak sa dostanú k peniazom či kreditu,“ tvrdí oficiálna stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR.

Hoci bola stránka vytvorená iba pred necelými dvomi mesiacmi, vďaka svojej podvodnej činnosti si stihla získať viac ako 12-tisíc prívržencov, ktorí sa kvôli pokynom súťaže stali jej fanúšikmi. Administrátor však vždy po tom, ako z danej súťaže vyťaží maximum, napokon príspevok zmaže a zahladí stopy.

Najnovšia falošná súťaž s práčkou Samsung spred pár dní už tiež vymazali, dovtedy však mala viac ako 3 800 zdieľaní. Mnohí Slováci totiž nedokážu odhaliť, že ide o podvod. Stačí sa však pozrieť na samotnú stránku, a väčšine dôvtipných ľudí musí byť jasné, ktorá bije.

Odporúčané
KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor 16. júla 2023, 11:00

Stránka nemá ani logo, jej predošlé statusy nemajú s jej obsahom nič spoločné, neodkazuje na žiadne relevantné pravidlá alebo slovenskú webovú stránku alebo sa často v príspevkoch vyskytujú gramatické chyby. Rozhodne si na ňu a jej podobné stránky dávaj väčší pozor a pri podozrení sa neboj skutočnosť nahlásiť na políciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia