Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2019, 10:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Alan Murin ďakuje každému, kto mu pod nohy hádzal celý život polená

HUDBA
Uložiť Uložené

Počúvaj nové 3-trackové EP od Alana Murina.

 

Alan Murin má za sebou vydanie debutového projektu, ktoré sa v porovnaní s množstvom iných začínajúcich interpretov teší naozaj veľkému úspechu.

Každá skladba zaznamenala desaťtisíce views na YouTube aj prehratí na streamovacích službách, zároveň sa dozvedáme, že to nebolo len o zvedavosti publika: „Reakcie boli naozaj perfektné. Prišlo veľa krásnych správ a komentárov, ktoré urobili radosť mne aj celému tímu TRUESELF RECORDS. Rád by som sa týmto poďakoval každému kto ma podporuje a dúfam, že nové veci potešia aspoň tak ako tie predošlé,“ prezrádza Alan pre Refresher.

20-ročný interpret sa stále venuje štúdiu na prestížnej škole hudobnej produkcie a zvukového inžinierstva v Anglicku. Čo Alana na jeho veľmi krátkej profesionálnej hudobnej ceste zatiaľ najviac prekvapilo? „V dobrom ma prekvapilo ako veľmi zaujala ľudí práve hudba. Pre hudobníka je to splnený sen keďže je v dnešnej dobe niekedy dôležitejší imidž ako hudba a obsah skladby,“ dodáva.

Odporúčané
Nemá tetovanie na tvári a neberie piko. Počúvaj debut Slováka, ktorého experimentálna tvorba má svetové ambície Nemá tetovanie na tvári a neberie piko. Počúvaj debut Slováka, ktorého experimentálna tvorba má svetové ambície 23. júla 2019, 15:33

Dnes sa oficiálne medzi fanúšikov dostáva jeho druhý 3-trackový projekt z trojdielnej série. 

Líši sa primárne tematikou textov. „V novom EP rozoberám primárne život a vzťahy. Je koncepčne pripravené tak, aby pre poslucháča od začiatku do konca priblížilo môj príbeh. Je to predsa len druhé pokračovanie z trilógie, ktorú mám v pláne predstaviť. Aj tentokrát sa mi podarilo nájsť krásu v rôznych žánroch,“ ozrejmuje spevák a raper. 

Alan má jasno v tom, že sa v žiadnom prípade nechce žánrovo vyhraňovať. Práve jeho vedomosti mu dovoľujú robiť to inak, zároveň má jasno v tom, že ešte nie je vo svojom hudobnom finále. 

„Učím sa každý jeden deň a pevne dúfam, že to tak bude stále. Vyskúšal som plavbu novými hudobnými vodami a bolo to obohacujúce. Prinieslo to nové možnosti a prekážky, s ktorými sa trebalo popasovať. Či už to bolo gitarové sólo alebo produkcia pre mňa neobvyklých aranžmánov, bola to úžasná skúsenosť,“ hovorí Alan Murin pre Refresher.

Alana budeš mať možnosť počuť o mesiac aj naživo v Bratislave, on sám sa netají tým, že práve na koncerty sa teší najviac. Zároveň avizuje aj novú hudbu. „Určite to sú vystúpenia a nová hudba, ktorá vyjde na konci novembra, na čo sa najviac teším. Najbližšia akcia bude koncert skupiny Mirai kde budem robiť predskokana. Koná sa 21. novembra v ateliéri Babylon v Bratislave.“

Odporúčané
Najúspešnejší popoví umelci zarobia cez pol milióna ročne, hovorí šéf Universal Music Slovensko Najúspešnejší popoví umelci zarobia cez pol milióna ročne, hovorí šéf Universal Music Slovensko 12. septembra 2019, 15:47
Domov
Zdieľať
Diskusia