Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 12:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenskí policajti budú vodičov testovať aj na drogy

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup prístrojov na detekciu drog.

Slovensko je jednou z posledných krajín Európskej únie, kde polícia doteraz nemohla vodičov v rámci bežnej kontroly testovať aj na prítomnosť drog, resp. omamných a psychotropných látok. To by sa malo v dohľadnej dobe zmeniť. Ministerstvo vnútra totiž vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup špeciálnych prístrojov.

Odporúčané
Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu 28. augusta 2019, 19:24

„Predmetom zákazky má byť nákup 450 kusov mobilných zariadení na detekciu požitia omamných a psychotropných látok,“ uvádza ministerstvo. K tomu chce nakúpiť 135 000 skríningových testov, určených na detekciu drog zo slín človeka.  Prístroje majú pomôcť odhaľovať požitie návykových látok u vodičov a predchádzať tak vzniku dopravných nehôd. 

Ministerstvo vnútra má v pláne investovať do prístrojov celkovo viac ako 4,5 milióna eur. Uchádzači môžu svoje ponuky predkladať do 10. októbra, nie je však jasné, ako dlho bude trvať zaškolenie zamestnancov a uvedenie prístrojov do praxe. 

Odporúčané
Neplnoletí Slováci si cez leto užívajú alkohol, do dregeru nafúkal každý štvrtý mladistvý Neplnoletí Slováci si cez leto užívajú alkohol, do dregeru nafúkal každý štvrtý mladistvý 7. augusta 2019, 8:25
Domov
Zdieľať
Diskusia