Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2019, 19:24
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu

Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu
Zdroj: TASR
ZAUJÍMAVOSTI KAMPAŇ
Uložiť Uložené

Polícia tvrdí, že virálna kampaň bola úspešná.

Slovenskej polícii sa na sociálnych sieťach nesmierne darí. Začali na Facebooku, profil na sociálnej sieti polícia založila 7. marca 2017. Stránka je nesmierne aktívna, denne pridáva rôznorodé fotografie, ktoré súvisia s prácou policajtov. Za vyše dva roky sa im podarilo enormne narásť, čo im môžu závidieť mnohé inštitúcie či dokonca médiá. Po jej vzore začali fungovať aj krajské polície.

Momentálne majú na Facebooku vyše 210 000 ľudí, followuje ich 230 000. Denne pridajú od 5 do 10 príspevkov, často sú to fotografie priamo z terénu. Informujú o aktuálnom dianí, zverejňujú prípady, neraz odpisujú aj na komentáre svojim sledovateľom.

Odporúčané
Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli 3. júna 2019, 11:31

Mnohé médiá, vrátane Refresheru, políciu zo sociálnych sietí citujú na dennej báze. Používajú ich fotografie či videá, tlmočia ich statusy. Majú totiž obsah, ktorý bol predtým, ako prišla polícia na sociálne siete, tabu. Možno aj to je dôvod, prečo zaznamenali za tak krátke obdobie taký výrazný nárast.

Kampaňou si ale strelili do kolena

Pred pár dňami sa rozhodli pre celkom netradičnú kampaň. Slovenským internetom sa začalo šíriť video zachytávajúce slovenského policajta, ktorý zhabal žene slúchadlá a priamo pred ňou ich roztrhol. Dôvodom malo byť, že chodkyňa počúvala hudbu počas toho, ako išla mimo priechodu pre chodcov. Celé si to nahrala, video zverejnila facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom, ktorá má 91 000 lajkov.

„Dobrý deň, dcéra mi až po vyše dvoch týždňoch ukázala video, na ktorom je evidentne policajný príslušník. Roztrhol jej pomaly nové slúchadlá, lebo vraj išla mimo priechodu. Vážený pán policajt sa mal ale uvedomiť, lebo tam, kde sa to stalo, je minimum premávky a prechody sú od seba dosť vzdialené“ píše v statuse stránka, ktorá cituje matku ženy, ktorá zažila nevšednú chvíľu s mužom zákona. „Dcéra je vždy obozretná, aj keď počúvala hudbu alebo ani nepočúvala, tak určite si dávala pozor. A aj keby nie, tak naozaj je toto správne riešenie?“

Odporúčané
E-shop s okuliarmi prichádza s funkciou, ktorá ťa hneď osloví. V ich novom videu účinkujú aj samotní zakladatelia E-shop s okuliarmi prichádza s funkciou, ktorá ťa hneď osloví. V ich novom videu účinkujú aj samotní zakladatelia 9. mája 2019, 16:03

V statuse sa vyjadril aj admin stránky. Podľa neho sa dá na situáciu pozrieť dvomi spôsobmi. „Žijeme v právnom štáte, kde sú jasne stanovené pravidlá. A ak teda chcem žiť podľa takých pravidiel, tak sa ich musíme všetci držať, aj policajt, aj mladá dáma,“ napísal do statusu.

Policajt má svoje kompetencie a tie nesmie prekročiť. Pričom na tomto videu som od porušenia ústavy cez poškodzovanie cudzej veci a porušenia etického kódexu policajta ani iné nevidel. Je smutné, že podľa logiky niektorých ľudí, by vám za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti mali rozkopať auto,“ dodal na záver.

Odporúčané
Policajt Michal: Vláda si do zboru dosadzuje svojich ľudí, šikana od vedúcich dohnala kolegyňu na psychiatriu (Rozhovor) Policajt Michal: Vláda si do zboru dosadzuje svojich ľudí, šikana od vedúcich dohnala kolegyňu na psychiatriu (Rozhovor) 7. februára 2019, 17:16

Ľudí video rozrušilo. Niektorí sa prikláňali na stranu policajta, iní zas fandili dievčine. Vraj si nenechala skákať po hlave a bola v práve. „Ľudia už nemajú žiadny rešpekt pred policajtom a keď ich poučí, hneď z toho robia senzáciu na internete. Bola to jej chyba, mala poďakovať za upozornenie,“ napísal pod video jeden z komentujúcich. „Dnes roztrhol slúchadlá, zajtra natrhne ústa,“ napísal ďalší.

Stovky komentárov a lajkov, ľudí video pobúrilo 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 68739 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia