Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2019, 9:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kendall Jenner aj Emily Ratajkowski nikdy nevrátili 600-tisíc dolárov za Fyre Festival, súd vymáha peniaze aj od raperov

ZAUJÍMAVOSTI EMILY RATAJKOWSKI
Uložiť Uložené

Oklamaní návštevníci Fyre Festivalu, dodávatelia a pracovníci na ostrove nevideli svoje peniaze aj pre to, že sa známe osobnosti rozhodli nechať si ich.

Obrovské klamstvo menom Fyre Festival ešte stále nie je definitívne vyšetrené, žalobám za oklamanie návštevníkov, dodávateľov a pracovníkov však už nečelí len dvojica Billy McFarland a Ja Rule.

Podľa dokumentov, ktoré získal portál Radar Online bude čeliť problému aj niekoľko známych osobností, resp. ich manažmentov, ktoré si síce nechali vyplatiť stovky tisíc dolárov, v skutočnosti sa však nikdy na ostrove neobavili.

Odporúčané
Fyre Festival: Katastrofa za 100 miliónov, ktorú propagovali svetové modelky a konať sa mal na ostrove Pabla Escobara Fyre Festival: Katastrofa za 100 miliónov, ktorú propagovali svetové modelky a konať sa mal na ostrove Pabla Escobara 10. februára 2019, 12:20

Agentúra zastupujúca Lil Yachtyho, Migos a Rae Sremmurd dostala 350-tisíc dolárov, Blink-182 a ich Creative Arts Agency ďalších 500-tisíc. The Nue Agency, kde patrí trojica Pusha T, Tyga a Desiigner bude čeliť žalobe za nedodržanie podmienok po tom, čo  jej Fyre Festival vyplatil z peňazí investorov 730-tisíc dolárov. 

Samozrejme, cieľom je v tomto prípade znížiť celkovú škodu. Tá sa vyšplhala na viac ako 25 miliónov dolárov, za čo si organizátor aktuálne odpykáva 6-ročný trest.

Okrem hudobníkov sa žaloba týka aj najpopulárnejších modeliek. Tie údajne neprejavili dostatok dobrej vôle a iniciatívy na to, aby si overili, akú spoločnosť za veľký obnos peňazí propagujú. Problémom má byť tiež fakt, že na Instagrame fotku neoznačili ako platenú reklamu, čo sa dá považovať za zavádzanie sledovateľov. 

Odporúčané
Európsky festival oklamal populárnych amerických raperov aj návštevníkov. Lístky sa predávali za 500 €, udalosť sa nekonala Európsky festival oklamal populárnych amerických raperov aj návštevníkov. Lístky sa predávali za 500 €, udalosť sa nekonala 2. júla 2019, 7:58

Kendall Jenner sa pre NY Times obhájila slovami, že sa snaží robiť čo najlepší prieskumo firmách, s ktorými spolupracuje, niekedy to však nie je možné, kým ide o začínajúci projekt.

V tomto prípade však ostáva pravdou, že si stačilo prečítať čosi viac o mene Billy McFarland a jeho biznisovej histórii. Kendall spoločne s Emily Ratajkowski dostali od Fyre Festivalu za jednu fotku po 300-tisíc dolárov. 

Legendárna fotografia z Fyre Festivalu, ktorá obletela internet ešte v tú noc, keď sa tisícky ľudí dozvedeli o obrovskom klamstve

Domov
Zdieľať
Diskusia