Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2019, 8:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Hackeri cez profil šéfa Twitteru pridávali rasistické príspevky a obhajovali Hitlera aj holokaust

TECH TWITTER
Uložiť Uložené

Niekto ukradol účet Jackovi Dorseymu – šéfovi Twitteru. Situáciu už firma vyšetruje.

Oficiálny účet Jacka Dorseyho ako šéfa Twitteru sa dostal do rúk hackerov, ktorí prostrednícvtom neho stihli za približne 20 minút zverejniť niekoľko rasistických príspevkov. Obhajovali v nich Adolfa Hitlera alebo holokaust a útočili napríklad na Židov. Niektoré statusy napísali samotní hackeri, iné boli „retweetnuté,“ resp. prezdieľané z iných účtov.  Zároveň útočníci zdieľali aj status, kde sa odvolali na samých seba ako Chuckling Squad.

Odporúčané
Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u 13. júla 2019, 15:37

Účet sa podarilo za niekoľko desiatok minút zabezpečiť. Hovorkyňa pre The Guardian potvrdila, že bezpečnostný systém Twitteru prelomený nebol a podľa všetkého sa niekomu podarilo hacknúť Dorseyho telefón. Problémom teda mala byť skutočnosť, že mal šéf spoločnosti spojené svoje telefónne číslo s účtom a poskytovateľ neponúka dostatočnú ochranu. 

Malo ísť teda o tzv. „sim swipe útok“ – keď sa podarí hackerovi presvedčiť operátora (napríklad aj podplácaním zamestnancov na nižších pozíciách), že má plnú moc nad sim kartou s iným číslom. Útočník má v tomto prípade možnosť napríklad meniť heslá k účtu, čo sa v tomto prípade nestalo. 

Hackeri cez profil šéfa Twitteru pridávali rasistické príspevky a obhajovali Hitlera aj holokaust
Domov
Zdieľať
Diskusia