Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2019, 20:14
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Chválená tarantinovka Vtedy v Hollywoode je konečne aj v našich kinách. Ako je na tom s tržbami? (Box Office)

Chválená tarantinovka Vtedy v Hollywoode je konečne aj v našich kinách. Ako je na tom s tržbami? (Box Office)
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

V dnešnej top desiatke sa umiestnili až štyri novinky. Ktorej z nich sa podarilo divákov zaujať najviac?

Máme tu ďalšiu nedeľu, čo znamená, že opäť raz nastal čas nazrieť do sveta tržieb a prebrať ich najnovší prehľad. Ešte predtým si ale klasicky pripomenieme päticu článkov, ktoré zaujali čitateľov Filmkultu za posledný týždeň najviac.

Na 5. mieste máme správu od režisérov Avengers: Endgame, ktorí si myslia, že Robert Downey Jr. by mal za svoj herecký výkon získať nejaké významné ocenenia. Talent predstaviteľa Tonyho Starka sa podľa nich najviac ukázal práve v tých komornejších častiach filmu, no aj na jeho konci. 4. priečku má opäť svet MCU a znova vyjadrenia bratov Anthonyho a Joea Russovcov. Tí v nedávnom rozhovore prezradili, prečo bol Black Panther v Endgame prvým, kto sa cez portál vrátil na pomoc Avengerom v súboji s Thanosom.

3. miesto si pre seba uchmatol trailer pre nový film režiséra Terrenca Malicka. Jeho vojnová dráma ponesie názov A Hidden Life a zameria sa na rakúskeho farmára, ktorý počas druhej svetovej vojny odmietne bojovať za Hitlera, za čo bude označovaný ako zradca a postavený pred súd. Na 2. mieste máme znova informácie ohľadom komiksovky Avengers: Endgame. V tomto článku si sa napríklad dozvedel, že Iron Man mal pôvodne získať Tesseract na Asgarde a čo plánovali Avengeri v roku 2988 pred Kristom.

Odporúčané
Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru 19. októbra 2019, 19:44

No a na 1. mieste sa znova umiestnilo MCU, a to konkrétne ďalšie vyjadrenie režisérov Endgame. Tí prezradili, že ak by mali možnosť zapojiť mutantov už do Civil War, využili by minimálne dvojnásobok postáv, než ako tomu bolo v skutočnosti. V Infinity War by potom lusknutie Thanosa prežil z X-Men iba Wolverine, ktorého by režiséri chceli vidieť celého nasrdeného na ceste za pomstou s cieľom dostať hlavu Mad Titana.

Úvod by sme teda mali za sebou, a tak sa konečne môžeme vrhnúť na samotný Box Office rebríček. Ten odštartujeme rovno prvou zo štyroch dnešných noviniek v top desiatke. Je ňou R-ková komédia Good Boys z produkcie Setha Rogena. Tá sa sústredí na troch kamarátov zo základnej školy, ktorí sa začínajú potýkať so svetom, ktorému síce úplne nerozumejú, sú ale rozhodnutí preskúmať každý detail.

A ako už napovedá samotný rating či meno Setha Rogena, v snímke nájdeš napríklad vulgarizmy, porno, sexuálne pomôcky aj špehovanie susediek. Good Boys si dokázalo z amerických kín za prvý víkend uchmatnúť 21 miliónov dolárov, pričom po pripočítaní zárobkov z ostatných teritórií má na svojom konte 23,1 mega celosvetovo. Rozpočet (bez nákladov na reklamu) údajne neprekročil 20 miliónov, takže snímka ešte môže skončiť v zelených číslach. Nejakú veľkú hitparádu ale v tomto prípade rozhodne nečakáme.

Na druhom mieste sa nachádzajú Dwayne Johnson a Jason Statham v Rýchlo a zbesilo spin-offe Hobbs & Shaw. Sympatická dvojka si pripísala ďalších 14,1 miliónov a pomaly sa tak blíži už k hranici pol miliardy. Tá určite padne a v najbližších týždňoch by sa Hobbs so Shawom pokojne mohli dostať cez 600 či dokonca 700 mega. Táto vysokooktánová novinka totiž stále nepremiérovala v Číne (stane sa tak 23. augusta/srpen).

Dvojka je teda samozrejmosť. Vzhľadom na pomalší rozbeh je však jasné, že čo sa týka zárobkov, na vrch má stále partia okolo Vina Diesela v hlavnej sérii. Veríme ale, že pokračovanie Hobbsa a Shawa by si finančne mohlo viesť už lepšie. No to je zatiaľ hudba budúcnosti. 3 priečku si pre seba ukradol nesmierne úspešný remake Levieho kráľa, ktorí si tentokrát pripísal necelých 12 miliónov dolárov.

Odporúčané
Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť 26. augusta 2019, 16:22

Kultový animák v novom šate je v tejto chvíli už za hranicou 1,4 miliardy a po predbehnutí komiksoviek Avengers: Age of Ultron a Black Panther mu patrí deviata priečka v rebríčku najzárobkovejších filmov všetkých čias. Toy Story 4 už navyše tiež patrí do klubu miliardárov, môžeme teda konštatovať, že štúdio Disney prežíva skutočne vynikajúci rok. Na mieste číslo 4 máme ďalšiu novinku, a to animák The Angry Birds Movie 2, ktorý je na Rotten Tomatoes v súčasnosti najlepšie hodnoteným filmom podľa videohry.

No aj napriek prevažne pozitívnym reakciám divákov a kritikov sa dvojke rozhodne nepodaril taký otvárak, ako pri premiére prvého filmu (38 miliónov). Angry Birds 2 si tak pripisuje iba 10,5 milióna (16, ak pripočítame aj americké tržby zo zbytku týždňa, keďže animák premiéroval už v utorok), pričom ho ešte čaká zbytok sveta. Momentálne ale ťažko povedať, ako dobre si sequel v ostatných krajinách vlastne povedie. Pre štúdio Sony to však nevyzerá najlepšie.

Až piatu priečku tento týždeň obsadil horor Scary Stories to Tell in the Dark, za ktorým stojí aj producent Guillermo del Toro. Snímke prihodili americkí diváci do kasičky ďalších 10 mega a celosvetovo má už cez 54 miliónov dolárov. Pri rozpočte vo výške 25 melónov a nie príliš drahej reklame by to nakoniec na pokračovanie stačiť mohlo. Dnes nás ale mimo prvej päťky zaujíma aj nová tarantinovka Once Upon a Time in Hollywood, ktorá sa v priebehu tohto týždňa konečne dostala aj do našich kín (našu recenziu nájdeš tu).

Štýlová jazda s DiCapriom, Pittom a Robbie si prišla na americkej pôde po 7,6 miliónov, no a celosvetovo je to zatiaľ iba niečo vyše 122 mega. Aby ale film mohol byť považovaný za úspešný, určite potrebuje ešte nejakú podporu divákov. Tarantino totiž svoju novinku natočil za 90 miliónov a tá reklama tiež asi nebola najlacnejšia. Zvyšok prvej desiatky potom dopĺňa ešte 47 Meters Down: Uncaged (9 miliónov), Dora and the Lost City of Gold (8,5 mil.), Blinded By the Light (4,45 mil.) a The Art of Racing in the Rain (4,40 mil.).

To je od nás pre tentokrát všetko. Pokiaľ sa chceš v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň (MT) znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať).

Odporúčané
Zabil Cliff Booth vo Vtedy v Hollywoode svoju manželku? Brad Pitt pozná odpoveď Zabil Cliff Booth vo Vtedy v Hollywoode svoju manželku? Brad Pitt pozná odpoveď 24. augusta 2019, 11:31

Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň ti napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžeš v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdeš na tomto odkaze).

*Celosvetové údaje označené hviezdičkou značia, že ide len o tržby z USA

Poradie MT Názov filmu Víkend USA -/+ Celosvetovo Týždeň
1. N Good Boys $21,000,000 N $23,100,000 1.
2. 1. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw $14,140,000 -44.0% $437,041,600 3.
3. 3. The Lion King $11,900,000 -41.1% $1,435,207,985 5.
4. N The Angry Birds Movie 2 $10,500,000 N $16,237,146* 1.
5. 2. Scary Stories to Tell in the Dark

$10,050,000

-51.9%

$54,341,501

2.
6. N 47 Meters Down: Uncaged $9,000,000

N

$9,000,000* 1.
7. 4. Dora and the Lost City of Gold $8,500,000 -51.2% $44,609,724 2.
8. 5.  Once Upon a Time in Hollywood $7,600,000 -34.8% $122,102,919 4.
9. N Blinded By the Light $4,450,000 N $4,450,000* 1.
10.  6. The Art of Racing in the Rain $4,403,000 -45.9% $17,928,778 2.
Domov
Zdieľať
Diskusia