Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2019, 13:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

A$AP Rocky pred súdom predniesol svoju verziu celého incidentu. Za mreže ho môže dostať rozhovor z roku 2017

HUDBA ASAP ROCKY
Uložiť Uložené

Súdny proces so slávnym americkým raperom pokračuje vo Švédsku aj dnes.

Do dnešného dňa je to už 30 dní, čo je ASAP Rocky zadržaný vo švédskom väzení po tom, čo sa dostal do potýčky s dvojicou mužov, ktorých on sám opísal ako „závislých na drogách, ktorí nie sú jeho fanúšikovia.“ Od utorka zároveň prebieha aj oficiálny súdny proces, počas ktorého boli zatiaľ prednesené dôkazy vyšetrovateľov a taktiež mal možnosť obhajoby aj samotný raper. 

Ten podľa NY Times opísal všetko, čo sa stalo aj spôsob, akým komunikoval s Mustafom Jafarim a jeho priateľom. Flacko opäť tvrdil, že konal v sebaobrane a údajných útočníkov viackrát upozornil, aby jeho tím neotravovali, pretože nechcú problémy.

To malo podľa ďalších dôkazov vyústiť až do momentu, kedy Rockyho ochrankár chytil pod krk jedného z mužov, zdvihol ho a prešiel s ním takto pár metrov. To máme možnosť vidieť aj na záberoch z kamery v jednom z obchodov.

Odporúčané
Pre ASAP Rockyho môže mať uväznenie fatálne dôsledky, možno aj koniec kariéry, tvrdí jeho právnik. Najvyšší súd odvolanie zamietol Pre ASAP Rockyho môže mať uväznenie fatálne dôsledky, možno aj koniec kariéry, tvrdí jeho právnik. Najvyšší súd odvolanie zamietol 9. júla 2019, 9:40

V tejto fáze sa podľa rapera mali poškodiť slúchadlá Mustafu Jafariho, a tak naďalej členov tímu prenasledoval a sťažoval sa na škodu, ktorú mu mali zaviniť. Následne podľa slov amerického rapera napadol Jafari ochrankára tým, že mu hodil slúchadlá do tváre a v tom momente mu došla trpezlivosť. 

Následne sa už dialo to, čo máme možnosť vidieť aj na záberoch od okoloidúcich, kedy Rocky hodil muža na zem a venoval mu zopár rán. Rocky ešte tvrdí, že mu prišliapol ruku a jeho cieľom bolo Mustafu upokojiť, na čo prokuratúra reagovala konštatovaním, že táto reakcia bola prehnaná. 

Hlava A$AP Mob bola konfrontovaná aj s kľúčovým dôkazom, ktorým mala byť sklenená fľaša. Bránila sa však slovami, že jediný dôvod na jej zdvihnutie bol reflex, aby ju ako prvý nepoužil Jafari. Zároveň dodáva, že si veľmi rýchlo uvedomil, že jej použitie by bolo hlúpe. 

Odporúčané
ASAP Rocky pred súdom popiera vinu, nepriznal sa ani pod ťarchou krvavých dôkazov ASAP Rocky pred súdom popiera vinu, nepriznal sa ani pod ťarchou krvavých dôkazov 31. júla 2019, 9:10

Následne bol ešte Rocky konfrontovaný správou nájdenou v telefóne jeho manažéra, ktorému bolo zariadenie odobraté pri razii na hoteli. Pôvodný text Harlem came out he grabbed a empty bottle on the street and smashed it,“ by mohol byť potenciálnym dôkazom, a tak sa prokuratúra pýtala, či si Flacko niekedy hovoril aj Harlem, na čo odpovedal jednoznačné nie

Aj na túto odpoveď bola prokuratúra pripravená a okamžite zareagovala rozhovorom z roku 2017, kde Rocky jasne hovorí, že ho volajú Harlem. Taktiež požadovali vysvetlenie, prečo raper so svojím tímom nezavolali políciu alebo neodišli na hotel, ale namiesto toho zašli do bočnej uličky. Na to jasne odpovedá, že s týmto skúsenosti nemá, aj keď bol vo Švédsku viackrát, keďže ho stále považoval za nádhernú krajinu. Teraz však objavil aj jej temnú stránku. „Chcem len očistiť svoje meno,“ dodáva A$AP Rocky na záver.

Odporúčané
Bizarné postupy v prípade ASAP Rockyho pokračujú. Polícia údajne vykonala raziu v hotelovej izbe jeho manažéra Bizarné postupy v prípade ASAP Rockyho pokračujú. Polícia údajne vykonala raziu v hotelovej izbe jeho manažéra 15. júla 2019, 13:15

Na pojednávaní bol na podnet Donalda Trumpa prítomný aj špeciálny vyslanec americkej vlády Robert C. O’Brien, ktorý má na starosti záležitosti rukojemníkov. Sedel vedľa Rockyho mamy a sledoval, akým spôsobom švédske súdy celý proces riešia. 

Už čoskoro by sme sa mali dozvedieť, aký trest americkú hudobnú hviezdu čaká. Za napadnutie mu v súčasnej dobe hrozia maximálne dva roky, je však otázne, akým spôsobom budú úrady prihliadať na ďalšie získané dôkazy a taktiež včerajšiu výpoveď.

Zatiaľ vieme len to, že nepomohol ani nátlak najpopulárnejších kolegov zo scény vrátane Justina Biebera a Tylera, The Creatora, iniciatíva Donalda Trumpa na podnet Kanyeho a Kim, ani stovky tisíc fanúšikov, ktorí podpísali petíciu. 

Odporúčané
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach 11. júla 2019, 9:28
Domov
Zdieľať
Diskusia