Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 9:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach

HUDBA ASAP ROCKY
Uložiť Uložené

Rapový svet je svedkom zatiaľ snáď najbizarnejšieho zadržania všetkých čias, ASAP Rocky je údajne príliš nebezpečný na to, aby ho prepustili.

Ak sa nič vážne nestane, ASAP Rocky si vo švédskom väzení posedí až do konca júla a v hre je stále možnosť, že sa prokurátorovi podarí predĺžiť mu pobyt za mrežami v Kronobergu až do konca augusta, kedy je naplánované hlavné pojednávanie. Raperov právnik sa totiž nechal počuť, že podľa tamojšej polície je Rocky príliš nebezpečný na to, aby ho mohli vyšetrovať na slobode. 

Podľa dostupných informácií mu hrozí za útok s priťažujúcimi okolnosťami až šesť rokov, ďalšie informácie týkajúce sa prípadu zatiaľ neexistujú. Zahraničné média vrátane HNHH zverejnili, že ASAP Rocky je údajne zadržiavaný v zariadení v nehumánnych podmienkach. 

Dokonca uviedli, že raper dostáva len jedno jablko denne a vodu, ktorá nie je pitná.  Dohady však už vyvrátil riaditeľ väznice. Tvrdí, že každý väzeň má rovnaké podmienky, 3 jedlá denne a posteľ s matracom. 

Odporúčané
Pre ASAP Rockyho môže mať uväznenie fatálne dôsledky, možno aj koniec kariéry, tvrdí jeho právnik. Najvyšší súd odvolanie zamietol Pre ASAP Rockyho môže mať uväznenie fatálne dôsledky, možno aj koniec kariéry, tvrdí jeho právnik. Najvyšší súd odvolanie zamietol 9. júla 2019, 9:40

O negatívnych zážitkoch so švédskou políciou píše aj ďalší populárny raper Sheck Wes. Údajne sa k nemu a jeho priateľom správali veľmi agresívne.

Členovia ASAP Mob už rozbehli aj oficiálnu petíciu na stránke change.org, ktorú doteraz podpísalo približne 500-tisíc ľudí.

Verejnosť aj Flackovi kolegovia zo scény sú presvedčení, že jednanie švédskej polície je neprimerané, obzvlášť, keď existujú záznamy priamo na Instagrame, kde je vidieť, ako dvaja muži rapera aj jeho ochranku provokujú. 

Odporúčané
ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí 5. júla 2019, 10:10

Boli opakovane upozornení, že nikto nechce problémy a konflikty, aj napriek tomu pokračovali v drzom chovaní. Muži, ktorých ASAP Rocky opísal ako „závislých na drogách, ktorí nie sú jeho fanúšikovia“ pôvodne konflikt začali tým, že udreli ochrankára do tváre slúchadlami a následný zásah samotného rapera viditeľný aj na videozázname prišiel až po tom.

Justin Bieber, Nicki Minaj Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach
Justin Bieber, Nicki Minaj Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Zdroj: www.change.org


Petíciu podporujú a zdieľajú aj známe osobnosti vrátane tých najpopulárnejších. Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone, G Eazy, Juicy J a desiatky ďalších už vyjadrili svoju podporu pre ASAP Rockyho a všetci do jedného šíria hashtag #FreeRocky

Tyler, the Creator a Schoolboy Q už dokonca prezradili aj to, že vo Švédsku už nikdy viac koncertovať nebudú, keďže považujú správanie polície za absolútne neadekvátne. Nám ostáva len čakať, čo nakoniec prinesie samotné vyšetrovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia