Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2019, 7:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Američanka nemohla uveriť, že obyčajné oblízanie psom skončilo tragicky.

Žene v americkom štáte Ohio museli amputovať časti horných aj dolných končatín po tom, čo ju oblizoval vlastný pes. Smutný príbeh Marie Trainer skončil tak, že žena strávila 10 dní v kóme a keď sa prebudila, lekári jej už mohli iba oznámiť stratu končatín. Keby ruky a nohy neodstránili, infekcia v jej krvnom obehu ju mohla zabiť, upozornil Complex.


Trainer zašla do nemocnice sama, keď si všimla, že jej organizmus reaguje nezvyčajne. Necítila sa dobre, zvyšovala sa jej telesná teplota a po hospitalizácii nastúpila infekcia krvi.

Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes
Zdroj: Pixabay/Ilustračná foto

Lekári pomocou testov zistili, že infekcia s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzala zo slín jej vlastného psa. V psích slinách nájdeš okrem iného baktériu capnocytophaga. Telo drvivej väčšiny ľudí na túto baktériu nezareaguje nijak, a tak je Marie Trainer vzácny prípad.


Baktéria vie v najhorších prípadoch výrazne oslabiť imunitný systém, čo sa stalo aj Marie, a spôsobiť sepsu, teda infekciu krvi. Majiteľka chlpáčov však nechcela veriť tomu, čo sa jej prihodilo. „Bolo veľmi ťažké zistiť, že museli odstrániť moje nohy aj ruky. Len preto, že ma oblízali moje psy. Moje psy ma oblizujú neustále,“ konštatovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia