Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2019, 9:01
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Indii učia programovať batoľatá. Chcú ich tak pripraviť na digitálny svet

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Ešte nevedia ani rozprávať, no už ich učia programovať.

Technológie hýbu svetom. Takmer každý z nás na dennej báze používa mobil či počítač, sme neustále online. Spoločnosť sa prispôsobuje novým technologickým trendom a neustále prichádza niečo nové, čo nás dokáže ohúriť. Možno aj preto v Indii vznikla škola, v ktorej deti od útleho veku vedú k programovaniu, informuje Quartz India.

Odporúčané
Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u 13. júla 2019, 15:37

Ťažko jednoznačne povedať, ako to je v Indii, no programovanie patrí na Slovensku medzi najžiadanejšie práce. Pre IT firmy je extrémne ťažké nájsť spoľahlivých ľudí, ktorí sú šikovní a zároveň majú záujem dlhodobo pracovať pre spoločnosť. 

V Indii učia programovať batoľatá. Chcú ich tak pripraviť na digitálny svet
Zdroj: unsplash.com

V Indii možno aj preto existuje škola, v ktorej deti vedú k programovaniu už od batoliat. S pomocou rodičov sa učia „kódovať“, pritom ešte ani nevedia rozprávať. „Školy si musia uvedomiť dôležitosť programovania,“ povedal pre web Karan Bajaj, zakladateľ netradičnej vzdelávacej platformy a dodáva, že programovanie je dnes to, čo bola v minulosti v rámci vývoja spoločnosti matematika.

Deti si vraj vďaka programovaniu rozvíjajú logické myslenie, čo im v budúcnosti plnej digitálnych pomôcok môže pomôcť presadiť sa. A to nie len v oblasti IT, ale aj v iných odvetviach, kde je potrebné logické uvažovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia