Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Nedeľa 26. 9. 2021 meniny má Edita

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro

Ak vyjde počasie, na Pohode predáme skoro tonu bryndzových halušiek a zisk rátame v tisícoch eur, prezrádza majiteľ stánku

Partia z Banskej Bystrice cestuje po festivaloch, aby návštevníkov nasýtila jednými z najlepších halušiek na Slovensku.

Viktor Kniš, Samuel Majdek
14. júl 2019, 15:17 Čas čítania: 0:00
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Gastro
0
Viktor Kniš
Samuel Majdek
14. júl 2019, 15:17

Ak vyjde počasie, na Pohode predáme skoro tonu bryndzových halušiek a zisk rátame v tisícoch eur, prezrádza majiteľ stánku

Partia z Banskej Bystrice cestuje po festivaloch, aby návštevníkov nasýtila jednými z najlepších halušiek na Slovensku.

Viktor Kniš
Samuel Majdek
14. júl 2019, 15:17
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Niekedy musíš na ich bryndzové halušky stáť v rade aj 40 minút. Ich stánok je snom každého festivalu zameraného aj na kvalitnú gastronómiu a foodblogeri si ho nevedia vynachváliť. Majstri Haluškári sú najlepšími v svojom obore, za ich prácou sa však skrýva aj veľa driny. 

 

„Máme málo spánku, robíme do štvrtej ráno a o siedmej vstávame. Občas medzi nami koluje aj nervozita,“ prezrádza majiteľ Lukáš. 

 

My sme ho počas soboty na Pohode na chvíľu vyrušili počas práce, aby sme sa dozvedeli čosi viac o tom, ako sa bryndzovým haluškám na najväčšom slovenskom festivale darí.

 

V rozhovore sa dozvieš:
  • Aký majú názor na bryndzové halušky v slovenských reštauráciách
  • Ako robia halušky
  • Čo je ich tajnou receptúrou
  • Čo je na haluškách najdôležitejšie
  • Koľko stojí nájom za stánok na Pohode
  • Koľko kíl halušiek predajú a koľko zarobia
  • Čo je na prevádzkovaní stánku najnáročnejšie
  • Či si užijú aj koncerty

 

Ak vyjde počasie, na Pohode predáme skoro tonu bryndzových halušiek a zisk rátame v tisícoch eur, prezrádza majiteľ stánku
Zdroj: Samuel Majdek/REFRESHER

 

Dali by ste si v náhodnej reštaurácii bryndzové halušky, keby ste tam boli prvýkrát?

Určite nie v náhodnej klasickej reštaurácii, obzvlášť v dnešnej dobe. Musela by to byť prevádzka zameraná hlavne na tento sortiment. 

 

Prečo?

Lebo väčšina funguje na princípe polotovarov. Tie halušky nemajú čerstvé a len veľmi málo reštaurácií robí halušky ručne zo zemiakov. Taktiež používajú smotanu namiesto bryndze a tej tam dávajú len veľmi málo, často máš teda namiesto bryndzových halušiek smotanové. 

 

Má podľa vás aj konkrétny dôvod, že sa takto lokálne reštaurácie stavajú k nášmu národnému jedlu? 

Myslím si, že si takto jednoducho zľahčujú situáciu. Pravdepodobne to nie je pre nich biznis, primárne zarábajú z iných druhov jedál, a tak naše národné dávajú na vedľajšiu koľaj. My máme aj veľa zahraničných zákazníkov, ktorí bývajú voči haluškám skeptickí. A je to práve kvôli takým reštauráciám, ktoré ich nechcem povedať, že až sprzňujú, ale zľahčujú si situáciu. Kazia takto dojem o našom jedinom národnom jedle.

 

 

Ako halušky robíte vy? 

Robíme ich klasicky, ako ma naučili moji prastarí, starí rodičia a otec, ktorý je dokonca trojnásobným majstrom sveta v tejto disciplíne. Robíme ich zo zemiakov a z múky, žiadne vajíčko, klasika. Vyvaríme ich vo vriacej vode a samozrejme je potrebné použiť pravú bryndzu.

 

Máte aj nejakú tajnú receptúru? 

Dôležité je byť poctivý, neklamať svojich zákazníkov a dať do tých halušiek to, čo sa má dávať. Základom je dobré cesto, ktoré sa nemrví a kvalitná bryndza. Nesmie sa ňou šetriť a musí byť poctivá. Mimochodom, nájsť v dnešnej dobe dobrú bryndzu nie je jednoduché. Dávame si pre to veľmi záležať na dodávateľovi.

 

Koľko porcií halušiek predáte na Pohode za jeden deň?

Sú to stovky, je ťažké to presne spočítať. Odhadom je to však približne 1 000 za deň.

 

Viete už odhadnúť koľko kíl sa predá? 

Okolo jednej tony. 

 

Na Pohode predávajú bryndzové halušky: Ak vyjde počasie, predáme ich skoro tonu a zisk rátame v tisícoch eur (Rozhovor)
Na Pohode predávajú bryndzové halušky: Ak vyjde počasie, predáme ich skoro tonu a zisk rátame v tisícoch eur (Rozhovor) Zdroj: Samuel Majdek/REFRESHER

 

Takže je o ne veľký záujem.

Môžem povedať, že odkedy sme začali budovať meno a logo Majstri Haluškári, naša klientela rastie, sme vyhľadávaní, dokonca nás ľudia a spoločnosti sami na akcie pozývajú. Dostali sme sa do povedomia práve tým, že robíme kvalitné a poctivé bryndzové halušky.

 

Keby som si chcel otvoriť taký stánok na Pohode, koľko by ma stál prenájom?

 

Článok pre predplatiteľov REFRESHER+
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOMUŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni 1 článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 67281 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú čiastku treba zaplatiť za stánok na Pohode
  • Koľko koncertov Lukáš videl za tri roky
  • Či je účasť na Pohode zárukou zisku
  • Aké ťažké je dostať sa na festival ako predajca

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Foto: Samuel Majdek/REFRESHERNáhľadový obrázok: Samuel Majdek/REFRESHER
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Dnes populárne články
Toto sú najočakávanejšie projekty od Netflixu na najbližší rok. Sleduj trailery a oznámenia, ktoré v nás vyvolávajú hype a eufóriu Toto sú najočakávanejšie projekty od Netflixu na najbližší rok.…
Slovensko má 9 čiernych a 19 bordových okresov, tvrdia analytici Slovensko má 9 čiernych a 19 bordových okresov, tvrdia analytici
Ronaldo dal šéfkuchárom Manchestru United zoznam svojich obľúbených jedál, spoluhráči z toho však nie sú príliš nadšení Ronaldo dal šéfkuchárom Manchestru United zoznam svojich obľúbených…
Slovenský youtuber Tuči ukradol služobné auto a tri litre alkoholu. Kedysi ho preslávili slovenskí raperi Slovenský youtuber Tuči ukradol služobné auto a tri litre alkoholu.…
Nikdy nie si doma, nepomáhaš mi, v kuse si na mobile! Ako reagovať na najčastejšie výčitky tvojich rodičov Nikdy nie si doma, nepomáhaš mi, v kuse si na mobile! Ako reagovať na…
Elon Musk a Grimes sa rozišli. O potomka menom X Æ A-12 sa vraj budú starať spolu Elon Musk a Grimes sa rozišli. O potomka menom X Æ A-12 sa vraj budú…
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Zatvoriť