Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Streda 21. 8. 2019 meniny má Jana

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Gastro
0
Viktor Kniš
Samuel Majdek
14. júl 2019, 15:17

Ak vyjde počasie, na Pohode predáme skoro tonu bryndzových halušiek a zisk rátame v tisícoch eur, prezrádza majiteľ stánku

Partia z Banskej Bystrice cestuje po festivaloch, aby návštevníkov nasýtila jednými z najlepších halušiek na Slovensku.

Viktor Kniš
Samuel Majdek
14. júl 2019, 15:17
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Niekedy musíš na ich bryndzové halušky stáť v rade aj 40 minút. Ich stánok je snom každého festivalu zameraného aj na kvalitnú gastronómiu a foodblogeri si ho nevedia vynachváliť. Majstri Haluškári sú najlepšími v svojom obore, za ich prácou sa však skrýva aj veľa driny. 

 

„Máme málo spánku, robíme do štvrtej ráno a o siedmej vstávame. Občas medzi nami koluje aj nervozita,“ prezrádza majiteľ Lukáš. 

 

My sme ho počas soboty na Pohode na chvíľu vyrušili počas práce, aby sme sa dozvedeli čosi viac o tom, ako sa bryndzovým haluškám na najväčšom slovenskom festivale darí.

 

V rozhovore sa dozvieš:
  • Aký majú názor na bryndzové halušky v slovenských reštauráciách
  • Ako robia halušky
  • Čo je ich tajnou receptúrou
  • Čo je na haluškách najdôležitejšie
  • Koľko stojí nájom za stánok na Pohode
  • Koľko kíl halušiek predajú a koľko zarobia
  • Čo je na prevádzkovaní stánku najnáročnejšie
  • Či si užijú aj koncerty

 

Ak vyjde počasie, na Pohode predáme skoro tonu bryndzových halušiek a zisk rátame v tisícoch eur, prezrádza majiteľ stánku

 

Dali by ste si v náhodnej reštaurácii bryndzové halušky, keby ste tam boli prvýkrát?

Určite nie v náhodnej klasickej reštaurácii, obzvlášť v dnešnej dobe. Musela by to byť prevádzka zameraná hlavne na tento sortiment. 

 

Prečo?

Lebo väčšina funguje na princípe polotovarov. Tie halušky nemajú čerstvé a len veľmi málo reštaurácií robí halušky ručne zo zemiakov. Taktiež používajú smotanu namiesto bryndze a tej tam dávajú len veľmi málo, často máš teda namiesto bryndzových halušiek smotanové. 

 

Má podľa vás aj konkrétny dôvod, že sa takto lokálne reštaurácie stavajú k nášmu národnému jedlu? 

Myslím si, že si takto jednoducho zľahčujú situáciu. Pravdepodobne to nie je pre nich biznis, primárne zarábajú z iných druhov jedál, a tak naše národné dávajú na vedľajšiu koľaj. My máme aj veľa zahraničných zákazníkov, ktorí bývajú voči haluškám skeptickí. A je to práve kvôli takým reštauráciám, ktoré ich nechcem povedať, že až sprzňujú, ale zľahčujú si situáciu. Kazia takto dojem o našom jedinom národnom jedle.

 

 

Ako halušky robíte vy? 

Robíme ich klasicky, ako ma naučili moji prastarí, starí rodičia a otec, ktorý je dokonca trojnásobným majstrom sveta v tejto disciplíne. Robíme ich zo zemiakov a z múky, žiadne vajíčko, klasika. Vyvaríme ich vo vriacej vode a samozrejme je potrebné použiť pravú bryndzu.

 

Máte aj nejakú tajnú receptúru? 

Dôležité je byť poctivý, neklamať svojich zákazníkov a dať do tých halušiek to, čo sa má dávať. Základom je dobré cesto, ktoré sa nemrví a kvalitná bryndza. Nesmie sa ňou šetriť a musí byť poctivá. Mimochodom, nájsť v dnešnej dobe dobrú bryndzu nie je jednoduché. Dávame si pre to veľmi záležať na dodávateľovi.

 

Koľko porcií halušiek predáte na Pohode za jeden deň?

Sú to stovky, je ťažké to presne spočítať. Odhadom je to však približne 1 000 za deň.

 

Viete už odhadnúť koľko kíl sa predá? 

Okolo jednej tony. 

 

Na Pohode predávajú bryndzové halušky: Ak vyjde počasie, predáme ich skoro tonu a zisk rátame v tisícoch eur (Rozhovor)

 

Takže je o ne veľký záujem.

Môžem povedať, že odkedy sme začali budovať meno a logo Majstri Haluškári, naša klientela rastie, sme vyhľadávaní, dokonca nás ľudia a spoločnosti sami na akcie pozývajú. Dostali sme sa do povedomia práve tým, že robíme kvalitné a poctivé bryndzové halušky.

 

Keby som si chcel otvoriť taký stánok na Pohode, koľko by ma stál prenájom?

 

Exkluzívny obsah pre predplatiteľov REFRESHER+
od 2,50 € na mesiac
PREDPLATIŤ
Máš už predplatené? Prihlásiť sa
PREČO SI PREDPLATIŤ?

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú čiastku treba zaplatiť za stánok na Pohode
  • Koľko koncertov Lukáš videl za tri roky
  • Či je účasť na Pohode zárukou zisku
  • Aké ťažké je dostať sa na festival ako predajca

Foto: Samuel Majdek/REFRESHERNáhľadový obrázok: Samuel Majdek/REFRESHER Tagy: Pohoda, majstri haluškári
Ohodnoť článok
9
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.