Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2019, 20:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

„Muži sú odpad“. Streamerka stratila spoluprácu so známou hernou firmou kvôli reakcii na Twitteri

TECH
Uložiť Uložené

Gabriela Cattuzzo reagovala na sexuálne napadnutie.

Brazílska streamerka Gabriela Cattuzzo stratila možnosť pokračovať v spolupráci so svetoznámou hernou značkou Razer kvôli príspevku na Twitteri. Gabriela pred pár dňami zavesila na svoj profil fotku, na ktorej pózovala na mechanickom býkovi. Fotografiu hneď ľudia začali komentovať a jeden z mužov v reakcii napísal, že Gabriela by si „pokojne mohla zajazdiť aj na mne“, informuje BuzzFeed News. 

Streamerka sa mu rozhodla odpovedať – napísala mu, že sa vždy a všade musí objaviť hlúpy mačo, ktorý sexualizuje ženy. „A presne kvôli tomuto sú muži odpad,“ dopísala a spustila lavínu kritiky aj obhajoby. Hneď ale doplnila, že nechce zovšeobecňovať, pretože takýto problém nemajú všetci muži.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

encontre as novibreves nessa foto, quem achar ganha um balde de pipoca

Příspěvek sdílený Gabriela Cattuzzo (@gabicattuzzo),

Spoločnosť Razer, s ktorou Gabi spolupracovala ako influencerka propagujúca produkty značky, však stihla zareagovať vyhlásením, podľa ktorého firma bojuje proti akémukoľvek „extrémizmu“. Rozhodnutie znelo tak, že súčasnú zmluvu s Gabi nechá uplynúť a už ju v budúcnosti nepredĺži.

Samotná streamerka reagovala ospravedlnením, že muž, ktorému odpisovala, bol hlupák, ale ona sa zachovala desaťnásobne horšie, a tak si chce dať od sociálnych sietí chvíľu pauzu. Veľká časť ľudí sa napriek tomu za Gabi postavila, keďže podľa nich Razer potrestal osobu, ktorej bolo ubližované v prvom rade, namiesto toho, aby značka odsúdila akékoľvek sexuálne obťažovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia