Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2019, 14:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Counter-Strike oslavuje 20. narodeniny! Zahrať si teraz môžeš aj retro verziu legendárnej mapy Dust2

TECH
Uložiť Uložené

Na tejto hre sme spoločne vyrastali aj my.

Mnohí z nás na ňom vyrastali, ale dnes oslavuje už svoje 20. narodeniny. Spoločnosť Valve vytvorila pred 20 rokmi mód Counter-Strike na hru Half-Life a začala tým písať históriu, v ktorej dodnes hrdo pokračuje Global Offensive. Aj keď by si človek mohol myslieť, že Counter-Strike už nepatrí medzi najpopulárnejšie hry, opak je pravdou.

Každý deň si ho zapnú stovky tisíc ľudí, a preto si vývojári na počesť 20. výročia titulu pripravili pre svojich fanúšikov darček vo forme legendárnej retro mapy Dust2 v pôvodnej verzii umiestnenej do moderného Global Offensive.

Valve spísalo svoje myšlienky o narodeninách v blogovom príspevku. „Pred dvadsiatimi rokmi zmenil skromný Half-Life mód herný svet. Za tie roky sa neustále vyvíjal a menil, ale nikdy nestratil svoje základy: jednoducho sa ho naučíš hrať, ale stať sa v ňom majstrom trvá celý život a stále ho podporuje masívna celosvetová komunita.“

Nielenže si tak v Global Offensive môžeš dnes zahrať originálny Dust2 z verzie Counter-Strike 1.6, k dispozícii máš aj špeciálne balíky nálepiek plné sliepok. Ako je to možné? Kedysi boli sliepky hrdinami tejto hry a hráči postupom rokov vyzabíjal milióny z nich na všetkých možných mapách.


Domov
Zdieľať
Diskusia