Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2019, 15:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Aktualizované: Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo, muž vraj útočil na policajtov

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Zranení boli dvaja ľudia.

Na Obchodnej ulici v Bratislave došlo k ďalšiemu napadnutiu. V piatok, 31. mája, sa v centre hlavného mesta strieľalo. Výstrely vyšli z policajných pištolí, keď sa muži zákona snažili zastaviť unikajúceho muža. Streľba podľa infromácií portálu dnes24.sk nebola namierená na páchateľa, no do zeme.

Muž sa pravdepodobne sám bodol. Predbežné informácie hlásali o dvoch zranených, polícia však potvrdila len jedného – páchateľa.

Nový Čas však získal informácie, podľa ktorých by sa mohli guľky odraziť priamo do druhého zraneného – mladej dievčiny. Hovorkyňa Operačného strediska 155 potvrdila, že ohľadom dievčiny dostali tiesňový hovor, no nie je jasné, či nešlo o planý poplach alebo bolo dievča skutočne postrelené.

Aktualizácia: Dievča bolo skutočne zranené. Aktuálne má v bruchu projektily a čaká ju operácia v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch. „Pri zákroku bola zranená nezúčastnená osoba. Jej zranenie je ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby MV SR,“ informovala polícia.

Bolo počuť asi 6 výstrelov. Videla som tam políciu, no to, či chytili páchateľov, neviem povedať,“ povedala naša čitateľka Karolína Reháková, ktorá sa pohybovala v tom čase po Obchodnej ulici. Muž mal chodiť po Obchodnej ulici s nožom v ruke. Policajti ho vyzvali, aby sa noža vzdal. Nevedeli ho spacifikovať, preto použili streľbu.

Muž s nožom v ruke mal na policajtov kričať, že ich zabije, informujú tvnoviny.sk. Podľa dostupných informácií ide o vyústenie konfliktu muža s ochrankou Ministerstva financií.

Správu už potvrdili aj policajti.

Na Obchodnej ulici sa strieľalo
Na Obchodnej ulici sa strieľalo Zdroj: Karolína Reháková

Na Obchodnej ulici sa strieľalo
Na Obchodnej ulici sa strieľalo Zdroj: Karolína Reháková
Na Obchodnej ulici sa strieľalo
Na Obchodnej ulici sa strieľalo Zdroj: Karolína Reháková

V súkromných facebookových skupinách cudzinci žijúci na Slovensku potvrdzujú, že muž mal nôž. Všetko sa udialo počas zhromaždenia NATO, kedy sú v meste zvýšené bezpečnostné opatrenia.

Odporúčané
Dostane Juraj Hossu za zabitie Filipínca Henryho prísnejší trest? Generálna prokuratúra nariadila, aby sa podalo odvolanie Dostane Juraj Hossu za zabitie Filipínca Henryho prísnejší trest? Generálna prokuratúra nariadila, aby sa podalo odvolanie 24. mája 2019, 12:47
Domov
Zdieľať
Diskusia