Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2019, 12:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dostane Juraj Hossu za zabitie Filipínca Henryho prísnejší trest? Generálna prokuratúra nariadila, aby sa podalo odvolanie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

S výškou trestu neboli spokojní ani mnohí Slováci.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste proti neuloženiu prísnejšieho trestu,“ potvrdila pre Markízu hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Pred desiatimi dňami sme ťa na našom portáli informovali, že sa obvinený Juraj Hossu priznal zabitiu k Filipínca Henryho Acordu. Za tento skutok bol následne odsúdený na 6 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Generálna prokuratúra však zjavne s rozhodnutím súdu nesúhlasí, a tak nie je vylúčené, že Hossu nakoniec dostane prísnejší trest.

Odporúčané
20 veľkých pív a 10 poldeci vodky malo viesť k zabitiu, po ktorom agresor údajne prehlásil „tak mu treba“ (Aktualizované) 20 veľkých pív a 10 poldeci vodky malo viesť k zabitiu, po ktorom agresor údajne prehlásil „tak mu treba“ (Aktualizované) 27. apríla 2019, 17:24

36-ročný Henry Acorda bol 26. mája 2018 nad ránom napadnutý 28-ročným Jurajom Hossu. Statný Hossu najprv Filipínca Acordu udrel päsťou do tváre a po páde na zem ho kopol taktiež do hlavy.

Útočník mal podľa vlastných slov konať pod vplyvom alkoholu a liekov, pričom si myslel, že Acorda je pasákom obťažujúcim dievčatá. Mladý Henry zraneniam na konci mája roku 2018 podľahol. Viac informácií o prípade nájdeš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia