Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. mája 2019, 11:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena udržala plank 4 hodiny a 20 minút, čím prekonala doterajší svetový rekord

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dana Glowacka na svoj rekord trénovala dlhé mesiace.

Kanadská fitnesska Dana Glowacka sa stala novou držiteľkou svetového rekordu v najdlhšom planku. Aj keď kedysi začínala rovnako, ako aj my v posilňovni, kde sme plank udržali ledva minútu, tentokrát svoju vnútornú fyzickú silu premenila na neuveriteľné 4 hodiny a 20 minút planku. Vďaka tomu prekonala doterajší ženský svetový rekord, ktorý dosahoval 3 hodiny a 30 minút.

Dana Glowacka sa zúčastnila eventu First International Plank Training Conference v meste Naperville v štáte Illinois, kde sa zišli stovky nadšencov planku. Nielenže diskutovali o tom, ako najlepšie spevniť svalstvo natoľko, aby boli schopní vydržať v planku desiatky minút, ale všetci boli zvedaví práve na pokus Dany o prekonanie rekordu. Ten sa vydaril a šťastnú fitnessku dokonca prišiel pozrieť brat, ktorý po celý čas stál pri nej, a na event cestoval dlhých 24 hodín.

Momentálnym absolútnym rekordérom je Číňan Mao Weidong, ktorý zvládol plank udržať 8 hodín a 1 minútu v roku 2016. Zrejme bude trvať ešte dlho, kým sa niekto svojím časom priblíži k tomuto rekordu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dana Glowacka (@dbg_plankdoyoga),

Domov
Zdieľať
Diskusia