Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2019, 13:33
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Zdroj: Huawei
TECH HUAWEI SAMSUNG
Uložiť Uložené

Nevieš sa rozhodnúť, ktorý high-end si zaobstarať? Tak ti teraz možno trošku pomôžeme.

Milovníci Android smartfónov s high-end hardvérom to majú tento rok pomerne komplikované. Tohtoročné vlajkové lode z dielne dvoch ázijských gigantov totiž ponúkajú tak namakané výbavy, že rozhodovanie, po ktorom siahnuť, zaskočí aj skúsenejšieho používateľa. Aké sú teda kľúčové rozdiely medzi modelom Samsung Galaxy S10+ a Huawei P30 Pro?

V prvom rade tu ide o dizajn. Displej, procesor, fotoaparáty aj výdrže batérií majú oba spomenuté Android kúsky zhruba na tej istej úrovni. Pre potenciálnych zákazníkov je tu dôležité predovšetkým to, že v jednom prípade dostanú výrez s 5x optickým priblížením, zatiaľ čo v druhom dieru, kde juhokórejský výrobca umiestnil selfie, a to vrátane 1 TB interného úložiska či luxusnej keramiky. Poďme ale postupne.

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Zdroj: Lukas Jurik / REFRESHER

Dizajn a konštrukcia

Smartfóny ponúkajú odlišné vizuálne prevedenia. Ako sme si už za tie roky zvykli, Samsung si ide svojou vlastnou cestou a čo sa týka high-end triedy, kontroverzné výrezy sú mu úplne cudzie. Namiesto nich siahol radšej po deravých displejoch, ktoré dali vlajkovej lodi Galaxy S10+ poriadny šmrnc a zároveň i nemalú konkurenčnú výhodu.

  Materiál IP Rozmer Uhlopriečka Pomer
Galaxy S10+ hliník + sklo (keramika) IP68 158 x 73,4 x 8,4 mm 6,4" 88,9 %
P30 Pro hliník + sklo IP68 157,6 x 74,1 x 7,8 mm 6,47"  88,6 %

V oboch prípadoch sa však bavíme o príbuznej zobrazovacej technológii, veľmi tenučkých rámikoch, zaoblených bokoch a takmer identickej uhlopriečke. Najväčší rozdiel tu reprezentuje najmä úroveň rozlíšenia, čo logicky ovplyvňuje hustotu pixelov. O displeji si ale povieme až v nadchádzajúcej kapitole.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Zadná strana nesie odlišne rozložené hlavné fotoaparáty, čo možno označiť za ďalší kľúčový vizuálny identifikátor. Keď sa z tohto uhla pohľadu pozrieš na smartfóny, okamžite budeš vedieť, o aký model ide. Niekomu sa môže páčiť vodorovné a niekomu pre zmenu zvislé zarovnanie snímačov.

Galaxy S10+, podobne ako P30 Pro, tvorí kombinácia dvoch skiel a kvalitného hliníkového rámika. Náročnejší používatelia môžu ale siahnuť aj po keremickom prevedení, aké konkurent neponúka. Treba si iba pripraviť podstatne väčší obnos peňazí.

Samsung Galaxy S10+

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Zdroj: www.gsmarena.com

Huawei P30 Pro

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Zdroj: www.gsmarena.com

Displej

Novinka od Samsungu nedostala konvenčný, čiže obyčajný OLED panel, ale niečo, čomu výrobca hovorí Dynamic OLED.

Domov
Zdieľať
Diskusia