Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 11:10
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Režiséri a scenáristi Avengers: Endgame sa nevedia zhodnúť na tom, čo sa stalo s Capom na konci filmu

Režiséri a scenáristi Avengers: Endgame sa nevedia zhodnúť na tom, čo sa stalo s Capom na konci filmu
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Zatiaľ čo Russovci tvrdia jedno, Markus s McFeelym zasa druhé. Isté však je, že Capov štít má nového vlastníka.

Článok obsahuje spoilery z filmu Avengers: Endgame!

Veľkolepá komiksovka Avengers: Endgame momentálne jasne vládne kinám a prekonáva jeden rekord za druhým. Medzi fanúšikmi však vyvolala aj množstvo otázok, na ktoré chcú poznať odpovede. A to najlepšie hneď. Režiséri Anthony a Joe Russovci sa im teda snažia v rozhovoroch vyjsť v ústrety a postupne tak rozoberajú udalosti filmu, ktoré divákov zaujímajú najviac.

Jednou z nich bol aj záver so Steveom Rogersom (Chris Evans). V ňom sme mohli vidieť, že po tom, čo cestoval späť v čase, aby vrátil všetky Infinity Stones na svoje miesta, sme už jeho verziu z roku 2023 viac nevideli. Ba čo viac, o niekoľko sekúnd neskôr sa objavil zostarnutý Steve so svojím štítom, ktorý následne predal Samovi (Anthony Mackie). Mnohí sa tak logicky pýtali, kam presne do minulosti cestoval, ako dlho žil s Peggy (Hayley Atwell) a čo sa to vlastne stalo.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Jeho výlet sme v krátkosti načrtli už v nedávnom článku o cestovaní v čase, kde sme spomenuli dve možnosti. Buď ostal v hlavnej časovej osi, ukrýval sa pod falošnou identitou a prežil pokojný život s Peggy, alebo vytvoril novú časovú os, ktorá nemala nijaký vplyv na tú hlavnú. No bratia Russovci pre magazín Entertainment Weekly potvrdili, že sa Cap nenachádzal v hlavnej časovej osi.

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Pokiaľ teda Steve vytvoril novú časovú os, ako bol schopný vrátiť sa do roku 2023 na hlavnej časovej osi a odovzdať štít Samovi? Russovci sa síce vyjadrili aj na túto otázku, no ich vyhýbavá odpoveď bude pre mnohých určite nedostačujúca:

Zaujímavá otázka, však? Možno je za tým nejaký príbeh. Vo filme sa nachádza veľa vrstiev, nad ktorými sme premýšľali tri roky. Je zábavné o tom hovoriť a pomôcť ľuďom zaplniť medzery, aby pochopili, čo si vlastne myslíme.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Zvláštne však je, že scenáristi Christopher Markus a Stephen McFeely sa na Capove cestovanie v čase pozerajú celkom inak, než práve režiséri. Ako totiž uviedol Markus, podľa neho a McFeelyho Cap nevytvoril žiadnu novú časovú os, ale ostal v tej pôvodnej:

To je naša teória. Nie sme odborníci na cestovanie v čase, no The Ancient One konkrétne uviedla, že keď si vezmete Infinity Stone z časovej osi, vytvoríte tým novú. Steve sa však vrátil a iba zostal v minulosti, takže novú časovú os nevytvoril. Rozhodne teda odmietam teóriu o tom, že sa Steve nachádzal v alternatívnej realite.

Myslím si, že vo svetových dejinách MCU je iba jedno časové obdobie, v ktorom sa nachádzajú dvaja Steveovia, a to približne od roku 1948 po súčasnosť, pričom väčšinu tohto času je jeden z nich v ľade.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Momentálne ťažko povedať, kde je vlastne pravda, keďže sa v názoroch rozchádzajú aj samotní tvorcovia. Možno sa však dočkáme odpovede v niektorom z pripravovaných seriálov na streamovacej službe Disney+. No vzhľadom na Capov charakter je nepredstaviteľné, že by sa so svojou silou a zmyslom pre spravodlivosť len tak ukrýval pred svetom a nepodal by pomocnú ruku tomu, kto ju potrebuje.

Odporúčané
Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov 28. apríla 2020, 14:14

Navyše, akoukoľvek zmenou by mohol spôsobiť nejakú katastrofu v časovej osi. Taktiež by bolo s novou identitou nesmierne ťažké zostať v utajení. Captain America bol totiž počas druhej svetovej vojny veľmi populárnym. Dá sa teda predpokladať, že by ho niekto mohol kedykoľvek spoznať. Z tohto pohľadu by mu oveľa viac svedčala teória o novej časovej osi, kde by sa opäť stal Capom a hrdinsky by pomáhal ostatným. Samozrejme, po boku svojej milovanej Peggy.

Táto možnosť by vysvetľovala aj skutočnosť, ako sa vlastne dostal k svojmu ikonickému štítu, ktorý následne v roku 2023 pôvodnej časovej osi odovzdal Samovi. A keď už sme pri tom odovzdávaní štítu, musíme spomenúť aj slová predstaviteľa Sama Wilsona. Anthony Mackie totiž uviedol, že spočiatku vôbec netušil, akú scénu budú s Chrisom Evansom vlastne natáčať.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Keď sa ho Chris u seba doma opýtal, či sa teší, Anthony nevedel, o čom hovorí. Chris následne zbehol po scenár a prezradil mu to. Mackie v nedávnom rozhovore dodal, že po tomto zistení spolu začali oslavovať, piť a smiať sa. „Som veľmi šťastný za ten spoločný moment s Chrisom. A to nielen kvôli tomu, že mi odovzdal štít, ale aj preto, že mi to prezradil dopredu,“ nechal sa počuť Mackie a pokračoval:

Pre mňa a mojich synov znamená veľa vidieť Capa ako Afroameričana. Takže ten moment nebol iba o hraní, bolo to niečo viac. Keď sme scénu dokončili, rozplakal som sa. A takisto aj Chris, Russovci a všetci ostatní. Bol to veľmi emocionálny deň.“ Či sa ti to páči alebo nie, zo Sama je teraz Cap a my sa už nevieme dočkať toho, kedy konečne zistíme, ako sa mu bude dariť so štítom.

Domov
Zdieľať
Diskusia