Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019 o 11:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zavraždený novinár Ján Kuciak získal cenu za najlepší investigatívny článok, ocenený bol aj blog proti fašizmu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odovzdávanie Novinárskych cien za rok 2018 sa nieslo v duchu spomienky na zavraždeného investigatívneho novinára a jeho priateľku.

Minuloročná vražda investigatívneho novinára a jeho polovičky otriasla Slovenskom tak, ako ešte nič predtým. Ukázalo sa to aj na včerajšom odovzdávaní Novinárskych cien, ktoré sa niesli v duchu spomienky na Jána Kuciaka a jeho poctivú prácu. Práve kvôli nej už dnes nie je medzi nami, dáva nám však nádej na lepšiu budúcnosť. 

Novinárska cena za najlepší investigatívny príspevok a dve špeciálne ocenenia – Česko-slovenská cena verejnosti a Cena otvorenej spoločnosti právom patria in memoriam zavraždenému novinárovi.

Jeho spoločenský prínos je dnes už nepopierateľný a my ešte dávame od pozornosti jeho posledný článok, ktorý vyšiel na portáli Aktuality.sk s nadpisom Talianska mafia na Slovensku. Jej chápadlá siahajú aj do politiky.

Zavraždený novinár Ján Kuciak získal cenu za najlepší investigatívny článok, ocenený bol aj blog proti fašizmu

Ocenenie si vyslúžil aj blogový príspevok Prečo mladá Slovenka nemá pravdu o multikulturalizme na stránke Mladí proti fašizmu. Jeho autorom je Marek Mach a prečítať by si ho mal každý, vrátane kontroverznej Lívie.

Zvyšok výsledkov nájdeš na stránke SME, vo všeobecnosti je však vidieť, že Slovenskom aktuálne otriasajú v prvom rade spoločenské témy a kauzy. Články o rasovej otázke či adopcii majú svoje miesto aj vedľa najväčších káuz, akými boli únos Vietnamca alebo agropodvody.  

Odporúčané
Sociologička: Aj na Slovensku máme kultúrnu vojnu. Mnohí hovoria: Nie som rasista, ale... (Rozhovor) Sociologička: Aj na Slovensku máme kultúrnu vojnu. Mnohí hovoria: Nie som rasista, ale... (Rozhovor) 3. februára 2019 o 14:45
Domov
Zdieľať
Diskusia