Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. apríla 2019, 15:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Takto by mohol vyzerať novučičký iPhone budúcej generácie. Na výbežok v displeji môžeš zabudnúť

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Talentovaný Čech Miloš Toman sa zamyslel nad tým, aké zmeny by mohol priniesť nový iPhone.

Milovníci smartfónov od spoločnosti Apple už netrpezlivo čakajú na to, čo kalifornská značka prinesie na trh tento rok. Keď predstavila iPhone X, po dizajnovej stránke išlo nepochybne o revolúciu, ktorou sa odvtedy stihlo inšpirovať množstvo výrobcov.

Predaj nových iPhonov však pomaly klesá, v niektorých regiónoch muselo Apple pristúpiť k znižovaniu cien, a tak bude musieť novým zariadením zabodovať, aby sa pred obchodmi opäť pri spustení tvorili rady dlhé stovky metrov a zákazníci boli schopní zaplatiť viac ako 1 000 € za perfektné spojenie dizajnu a inovatívnych funkcií.

Takto by mohol vyzerať novučičký iPhone novej generácie. Na výbežok v displeji môžeš zabudnúť
Takto by mohol vyzerať novučičký iPhone novej generácie. Na výbežok v displeji môžeš zabudnúť Zdroj: Miloš Toman

Aj keď o novej generácii Apple smartfónov nemáme veľa informácií, zatiaľ sa šepká len o trojitom fotoaparáte na zadnej strane či senzore odtlačkov prstov priamo v displeji, jeden talentovaný český dizajnér Miloš Toman vymyslel vlastný koncept prichádzajúceho iPhonu. Nazval ho iPhone X 2020 Concept a zakomponoval do svojho návrhu niekoľko vychytávok a technológií, ktoré by sme v ňom mohli aj reálne vidieť, alebo o tom zatiaľ len snívame.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Už na prvý pohľad si na koncepte všimneš, že Toman z prednej strany odstránil akékoľvek zbytočnosti. Ukryl preto selfie kameru, odstránil milovaný aj nenávidený výbežok na vrchnej strane displeja, do tela nenápadne ukryl aj reproduktor a všetko zakončil práve senzorom odtlačkov prstov. Ten pripomína klasický Home Button, ale je v skutočnosti ukrytý v displeji, ako si to mohol vidieť pri najnovšom Samsungu Galaxy S10.

Namiesto Face ID sa v koncepte opäť do popredia dostáva funkcia Touch ID. Toman sa vytešuje, že ju reinkarnoval a spravil z nej pomocou ostatných technológií vychytávku s názvom 3D Touch ID. Spolupracovať by v nej mali Haptic Engine, 3D Touch aj čítačka odtlačkov prstov.

V rovnakom štýle ako predná strana sa nesie aj tá zadná. Na nej nenájdeš nič, čo by dizajnu škodilo, len fotoaparáty a sklenený povrch. Toman konštatuje, že takýmto konceptom chcel Apple vrátiť aj odkaz Stevea Jobsa, ktorý bol zástancom čistých línií a inovácií. Koncept sa podľa dizajnéra zameriava na dve hlavné oblasti – spája štýl a funkcie ako kedysi.

Domov
Zdieľať
Diskusia