Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2019, 9:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Po Dubline Nicki Minaj takmer určite nevystúpi ani v Glasgowe. Nerozvážne rozhodnutia kompetentných spôsobili domino efekt

HUDBA NICKI MINAJ
Uložiť Uložené

Nezodpovedný prístup, nedostatočné technické zabezpečenie zo strany tímu raperky a snaha ušetriť spôsobili ďalšiu katastrofu pre fanúšikov. Kde je vlastne problém?

Nicki Minaj, teda skôr Nicki Sabotáž alebo Nicki Blamáž aktuálne predvádza v Európe tragikomédiu, po ktorej sa ešte dlho nebude môcť na naše územie vrátiť koncertovať. Zisťujeme, že odvaha sa dá v dnešnej dobe prejaviť aj tým, že si kúpiš lístok na koncert známej raperky a amaterizmus môžeme bez problémov nájsť rovnako medzi tými najznámejšími. 

Všetko sa to začalo zrušeným koncertom na Slovensku a početnými komplikáciami v Maďarsku aj Nemecku, kde sa však show nakoniec udiala. Pred týždňom obehla svet správa o neuskutočnenom koncerte vo francúzskom Bordeaux.

Odporúčané
Nicki Minaj ruší ďalší koncert na európskom turné kvôli technickým komplikáciám. Opäť obviňuje organizátorov Nicki Minaj ruší ďalší koncert na európskom turné kvôli technickým komplikáciám. Opäť obviňuje organizátorov 10. marca 2019, 0:42

Vo všetkých týchto prípadoch sa skloňujú totožné problémy, ktoré sa týkajú v prvom rade problémov s prevozom techniky v množstve kamiónov a tiež nedostatočného záujmu fanúšikov, kvôli ktorým Nicki nechce vystupovať a radšej sa vyhovára na technické komplikácie spôsobené organizátormi, resp. kompetentnými prevádzkovateľmi koncertných hál.

Aj keď sa to môže zdať ako zlý vtip, včera Nicki Minaj zrušila ďalší koncert v rámci európskeho turné k albumu Queen. Tentokrát sklamala fanúšikov v írskom Dubline, pričom niektorých nechala čakať aj 7 hodín. A to aj napriek tomu, že informáciu o nemožnosti postaviť pódium mal manažment už skôr. 

Aspoň mal príležitosť obmeniť dôvod. Ten síce opäť súvisí s nepripravenosťou organizačného tímu okolo americkej raperky, no nikto by asi neočakával, že sa dokáže vyhovoriť na nepriaznivé počasie. Keď sa informácia dostala na verejnosť, okamžite som utekal skontrolovať kalendár, či som niečo zmeškal a naozaj už je festivalová sezóna, no ukázalo sa, že problém je niekde úplne inde. 

Odporúčané
Nicki Minaj zrušila ďalší koncert na európskom turné. Fanúšikovia čakali aj 7 hodín, jej najnovšej výhovorke nechcú veriť Nicki Minaj zrušila ďalší koncert na európskom turné. Fanúšikovia čakali aj 7 hodín, jej najnovšej výhovorke nechcú veriť 15. marca 2019, 21:30

Prevozu techniky zo Spojeného kráľovstva do Írska vraj zabránilo rozbúrené more a nám sa len opäť potvrdzuje, že bizarnosť tohto turné nemá hranice. Nicki Minaj mala absolvovať za 5 týždňov 22 koncertov.

Táto intenzita je síce relatívne bežná a podobne populárni interpreti ju dokážu zvládať aj počas dlhšieho obdobia, pristupujú však k prezentácii svojej tvorby diametrálne odlišným spôsobom. Ešte je dôležité myslieť na samotnú logistiku, čo sa manažmentu, resp. kompetentným ľuďom zodpovedným za booking tiež nepodarilo a asi by im neuškodilo pozrieť si mapu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Swipe for New Merch. NickiMinajQueen.com Tour begins tmrw in #Munich, #GERMANY

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie® (@nickiminaj),

Aj veľa menších kolegov si málokedy dovolí zobrať len jednu sadu stageu, o čom už hovoril aj slovenský organizátor z XL Promotion v našom rozhovore. Štandardom je, že tím hudobníka má k dispozícii 2 totožné pódiá a tie cestujú na jednotlivé zastávky na striedačku.

Nemusia teda vystaviť lokálne eventové agentúry situácii, kedy je potrebné všetko vyriešiť za pár hodín, posúvať začiatok a oznamovať majiteľom zakúpených nie práve najlacnejších lístkov, že musia čakať. Pričom často sami nevedia, ako dlho. A práve toto je kameňom úrazu v tomto prípade. Samozrejme, okrem faktu, že americká raperka nie je ochotná vystupovať pred 5-tisícovým publikom.

Ešte je potom otázkou, kto celú túto frašku zaplatí. V prípade bratislavského koncertu by sme mohli mať odpoveď v dohľadnej dobe, no XL práve okrem pokusu dohodnúť sa na finančnej náhrade od Nicki musia pracovať aj na postupnom vrátení peňazí za lístky všetkým zúčastneným. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

God bless my fans. Your love & energy is so empowering. You have no idea. Thank you, London. See you tonight, Birmingham‼ See you tmrw, Dublin‼ #NickiWRLDTour

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie® (@nickiminaj),

Dôsledkom nezodpovednosti a katastrofálnej organizácie je aj najnovšia informácia, ktorá prišla len pár hodín po zrušenej šou v Dubline. Nicki Minaj ju zverejnila na svojom oficiálnom Instagrame screenshot z konverzácie, kde máme možnosť vidieť dve správy venované pravdepodobne najbližším manažérom raperky od ľudí, ktorí komunikujú s eventovou agentúrou.

Odosielateľ v nich píše, že komplikácie s počasím a rozbúreným morom sa majú počas dnešného dňa ešte zhoršiť a bude to mať vplyv na nedeľňajšie vystúpenie v Glasgowe

Vystúpenie v Škótsku by sa mohlo udiať 17. marca len v prípade, že by všetky autobusy a kamióny dorazili dnes (16. marca) do deviatej večer. Opäť všetko zhadzujú na promotéra, ktorý dnes už asi ľutuje, že sa na toto dal. Zbytočné ťahanie pódia do Dublinu teda spôsobilo domino efekt a nájsť skutočného vinníka nebude v tomto prípade jednoduché. 

Pri pohľade na túto mapu ti asi bude jasné, že sa niekde musela stať obrovská chyba. Niekto predsa len musel vedieť, že preprava po mori aktuálne nie je ideálna a ohrozí aj návrat do Spojeného kráľovstva. Aj slovenské festivaly veľmi intenzívne komunikujú s hydrometeorologickým úradom pre prípad akéhokoľvek nebezpečenstva, tak prečo nie manažment Nicki Minaj a promotér, ktorý zaplati stovky tisíc za booking?

Po Dubline Nicki Minaj skoro určite nevystúpi ani v Glasgowe. Nerozvážne rozhodnutia kompetentných spôsobili domino efekt
Po Dubline Nicki Minaj skoro určite nevystúpi ani v Glasgowe. Nerozvážne rozhodnutia kompetentných spôsobili domino efekt
 

V druhej správe ešte manažér uisťuje Nicki Minaj, že určite nikto neklame a nákladné lode meškajú celý deň. Kriticky zmýšľajúcemu človeku napadne, prečo tam teda techniku vôbec nakladali a zrušili tak dva koncerty namiesto obetovania Dublinu. 

Zatiaľ sa necháme prekvapiť, ako celá situácia dopadne a o aktualitách budeme určite informovať. Slovenskí fanúšikovia tak minimálne už určite pochopili, že bratislavský organizátor skutočne nemohol za spôsobený zmätok a snáď budú koncerty zahraničných interpretov podporovať aj naďalej.  


Po Dubline ruší Nicki Minaj aj dnešný koncert v Glasgowe
Po Dubline ruší Nicki Minaj aj dnešný koncert v Glasgowe
Anketa:
Mali podľa teba kompetentní vzhľadom na počasie obetovať koncert v Dubline a ísť priamo do Glasgowa?
Áno
Nie
Cardi B
Áno
21 %
738 Hlasov
Nie
7 %
261 Hlasov
Cardi B
72 %
2584 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia