Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2019, 14:10
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Pitie sava ťa môže zabiť, očkovanie nespôsobuje autizmus. 9 konšpiračných teórií a hoaxov, ktorým ľudia (stále) veria

ZAUJÍMAVOSTI KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE
Uložiť Uložené

Konšpiračné teórie a hoaxy sa na internete šíria rýchlosťou svetla. Aj napriek tomu, že boli spoľahlivo vyvrátené, stále sa nájdu aj takí, ktorí radšej veria nezmyslom než pravde.

Žijeme v šialene rýchlej dobe a technológie sú naším pomocníkom prakticky vo všetkom. Inteligentné prístroje a internet nám extrémne uľahčujú život, sme viac informovaní a v obraze. Na druhej strane, informácie prijímame zo stoviek kanálov a nemáme čas a ani energiu kontrolovať, čo je a nie je pravda.

Klamstvá na internete sú obrovským problémom a veľké technologické spoločnosti stále hľadajú liek, ako zabrániť šíreniu nepravdy. Konšpiračné teórie a hoaxy sa stali istým spôsobom fenoménom, ľudia sú náchylní veriť klamstvám. A to aj vtedy, keď sú vedecky a racionálne vysvetlené. Pripravili sme pre teba zoznam desiatich hoaxov a konšpiračiek, ktorým ľudia neoblomne veria aj po tom, čo boli spoľahlivo vyvrátené.

Pitva mimozemšťana

Čiernobiele fotky a video mimozemšťana na operačnom stole boli svojho času obrovský virál a ľudia verili, že vo vesmíre nie sme sami. Veď predsa je to v zlej kvalite, tak prečo tomu neveriť? Video sa objavilo v roku 1995 a aj napriek tomu, že obsahovalo niekoľko nelogických chýb, ufológovia ani na sekundu nepochybovali o pravosti videa. Neskôr sa video začalo šíriť aj na internete a ľudia neoblomne verili, že Američania to celé pokašľali a pravda sa konečne dostala na verejnosť. Dnes je však už všeobecne známe, že za pitvou stojí producent Ray Santilli. Definitívne to priznal v roku 2006.

Očkovanie spôsobuje autizmus

Vakcínam neverí veľa ľudí. Na internete sa dočítame o desiatkach príbehoch, aké je očkovanie škodlivé pre človeka. Preto sme sa rozhodli napísať rozsiahly text a jasne roztriediť pravdu a lož. Tábor bojujúci proti očkovaniu však zrejme nikdy nezanikne. Najčastejším argumentom je, že vakcíny spôsobujú autizmus. Nie je to pravda a je to aj vedecky dokázané, nedávno sme ťa o tom aj informovali.

Holokaust nebol

Jedna z tých najsmutnejších konšpiračiek je, bohužiaľ, stále aktuálna. Spochybňovať smrť miliónov ľudí môže naozaj len človek bez zdravého rozumu. Ľudia, ktorí tomu veria, sedia dokonca aj v slovenskom parlamente. Výrok holohlavého poslanca o mydlách je pre nás všetkých obrovským varovaním. Keď už človek neverí knihám, mal by veriť aspoň slovám ľudí, ktorí si prešli peklom na zemi. Odporúčame ti prečítať si príbeh Evy Mosnákovej, ktorá prežila holokaust.

Chemtrails

Chemtrails boli pár rokov dozadu obrovský virál. Všetkých nás posievajú ako obilie, do paliva pridávajú jedy, chemikálie a postreky na hmyz. Chcú tak znížiť populáciu, je nás veľa a to nie je ekonomicky výhodné. Zároveň je to celé farmaceutický biznis, pretože keď sú všetci chorí, oni bohatnú. Navyše, prečo tie biele výpary z lietadla ostávajú na oblohe tak dlho? Okej, dobre, stačilo. Chemtrails sú hlúposť a na tomto odkaze to je krásne vysvetlené.

Domov
Zdieľať
Diskusia