V BeAboute ponúkajú každý mesiac nový špeciál.
Každý človek, ktorý sa prisťahuje do Bratislavy a má chuť na dobrý burger, zrejme najskôr smeruje do reštaurácie BeAbout. Sídli neďaleko historickej budovy Univerzity Komenského na v uličke na Prešernovej a za niekoľko rokov svojho fungovania si v hlavnom meste vybudoval výbornú povesť a rozsiahlu klientelu. Z podzemnej reštaurácie sa dokonca nedávno stala menšia sieť, keď sa BeAbout rozšíril a otvoril druhú prevádzku na Dulovom námestí.
Netreba pochybovať o tom, že v BeAboute nájdeš pestrú ponuku burgrov, sendvičov, wrapov a samozrejme palaciniek. V Bratislave sa reštaurácia stala obľúbenou najmä vďaka burgrom s bohatou oblohou a výborným americkým palacinkám s lesným ovocím či banánom, lenže medzi ozajstnými burgrovými fajnšmekrami má problém zabodovať.
Na jedle v BeAboute si bez problémov pochutíš aj ty, veď z viac ako 2 400 recenzií na Google získal BeAbout priemerné hodnotenie 4,7, avšak v našom poslednom rebríčku najlepších burgrov v Bratislave by si ho hľadal len márne. Čoje absolvoval množstvo návštev v známych aj menej známych burgrárňach a BeAbout podľa neho so svojím konceptom na tých najlepších nestačí.
BeAbout zároveň každý mesiac vo svojich prevádzkach podáva niekoľko špeciálnych jedál. Hlavným ťahákom býva špeciálny burger, pri ktorom dokážu kuchári experimentovať. Vo februári si mal možnosť ochutnať burger s krevetami, ale nás viac zaujal marcový špeciál.
Čo obsahuje špeciálny marcový burger?
Niet pochýb o tom, že experimentovať sa v gastronómii z času na čas vypláca. Keby sa nenašli dostatočne odvážni kuchári, možno by sme nikdy nevyskúšali vychytávky, na ktoré dnes nedáme dopustiť. Napriek tomu nás salámový burger zaujal natoľko, že sme sa ho priamo do BeAboutu vydali vyskúšať.
Nápad vyskúšať salámový špeciál vznikol hneď v prvej chvíli, keď sa nám burger objavil na Facebooku. Ak sa BeAbout snažil svojou novinkou šokovať, tak sa mu to naozaj podarilo. Rezervovali sme si preto stôl a vybrali sme sa na burger bez toho, aby sme o našom malom teste informovali samotnú reštauráciu. Nemali sme preto žiadnu špeciálnu starostlivosť, nikto si nás nijak zvláštne nevšímal a my sme si mohli burger vychutnať bez rušivých vplyvov.
Očakávania
Nebudeme si klamať, salámový burger znie bizarne. Väčšina z nás si bežný chutný burger predstavuje ako kombináciu dobrej omáčky, vynikajúco ochuteného hovädzieho mäsa, kvalitnej žemle a niekoľkých kúskov zeleniny. Salámový špeciál však stavil na opačnú kartu.
Už vopred sme boli prichystaní na to, že saláma v burgri bude chutiť podobne ako Nitran či Vysočina zo supermarketu, a teda možno trochu pikantne a najmä výrazne. Zvykli sme si na to, že saláma je na Slovensku zárukou prenikavej chuti, ktorú si vychutnáš s dvomi či tromi rožkami a možno k tomu môžeš prihodiť aj horčicu. Saláma v burgri však chutila úplne inak.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Ako chutila saláma v burgri
- Čo nám v BeAboute naservírovali na vrch burgra
- Ako fungovala súhra mozzarelly a salámy
- Čoho malo byť v burgri viac a čoho zase menej
- Čo nám pripomínalo paradajkové chutney
- Ako by sme salámový špeciál ohodnotili