Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2019, 10:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 najlepších skladieb Nicki Minaj, ktoré hráva na konceroch počas turné

HUDBA NICKI MINAJ
Uložiť Uložené

Pripravili sme si pre teba zoznam najlepších trackov, ktoré Nicki často hráva, resp. hrávala naživo.

Nicki Minaj nebola na Slovensku nikdy populárnejšia ako v týchto dňoch. Jej plánovaný piatkový koncert v Bratislave sa aj napriek vytrvalosti počas stavania komplikovaného pódia a snahe celého realizačného tímu neudial.

Okrem sklamaných fanúšikov sa do búrlivých diskusií o tom, čo sa vlastne stalo, zapojila internetová verejnosť. Aktuálne existuje hneď niekoľko teórií, kto a prečo je na vine, no v skutočnosti sa hrá už len o česť eventovej agentúry XL Production, ktorá mala ambíciu priniesť do našich končín show najznámejšej raperky na svete.

O celej udalosti veľmi intenzívne informujú aj populárne zahraničné portály, ktoré sa opierajú o slová Nicki Minaj prezentované na pódiu Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Žiaľ, našu krajinu nevykresľujú v pozitívnom svete a môže to mať dopad na prípadný ďalší záujem slovenských promotérov o koncerty amerických hviezd. 

Odporúčané
Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili sme honorár niekoľko 100-tisíc eur, o jej vystúpenie nebol záujem ani v USA (Rozhovor) Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili sme honorár niekoľko 100-tisíc eur, o jej vystúpenie nebol záujem ani v USA (Rozhovor) 23. februára 2019, 19:28

Organizátori aj v našom rozhovore potvrdili, že skutočne splnili všetky technické požiadavky manažmentu a zároveň zvažujú právne kroky, čo by mohlo byť jasným dôkazom. V hre je však aj verzia, že tím okolo Nicki nebol spokojný s počtom návštevníkov. XL Promotion ešte prezradilo, že o jej vystúpenia nebol záujem ani za veľkou mlákou, čo bol vlastne dôvod, prečo turné presunula do Európy. 

Zároveň už vieme, že úspešne prebehol koncert pred bratislavskou zastávkou v Mníchove a aj po nej v Lodži a rovnako tak v Budapešti, o ktorej boli isté pochybnosti.

My sme sa pri tejto príležitosti rozhodli pozrieť aspoň na to, aké skladby mala raperka v oficálnom setliste z Mníchova a vybrali sme desiatku najlepších. Ak ju náhodou ešte nepoznáš, aspoň zistíš, prečo jej slovenský internet venuje toľko priestoru a fanúšikovia sa môžu pokojne zapojiť do diskusie. 


Starships

Začneme najkomerčnejšou rádiovou záležitosťou z debutového projektu Pink Friday, ktorá Nicki Minaj do veľmi veľkej miery zviditeľnila. Aj keď nejde o zásadné umelecké dielo, ľudia na koncertoch v tomto momente šalejú a ty si možno doteraz ani nevedel, že autorkou je práve táto interpretka pochádzajúca z oblasti Trinidad a Tobago.

Monster 

Kanyeho majstrovské dielo My Beautiful Dark Twisted Fantasy sa nezaobišlo bez hostí, o ktorých on sám vtedy vedel, že si pozornosť zaslúžia. Ani medzi kapacitami ako JAY Z, Rick Ross a Yeezus sa vtedy Nicki nenechala zahanbiť a tento svoj úspešný moment si na živých šou pripomína do dnešného dňa.

Make Me Proud

Dnes už vieme, že v roku 2011 nebolo v hudobnom priemysle veľa väčších míľnikov ako účasť na Drizzyho Take Care. Do dnešného dňa ide o jeden z neho najzásadnejších projektov, ku ktorému sa všetci s radosťou vraciame aj po rokoch. Nicki správne vycítila príležitosť doručiť jedinečnú slohu, ktorá nechýba počas jej shows prakticky od vydania. 

FEFE

6ix9ine mal už skôr veľa úspešných spoluprác so známymi interpretmi, čo sa týka všeobecnej popularity však bola Nicki Minaj jeho najväčším úlovkom. Spoločne sa im podarilo nahrať úderný banger, ktorý ešte dopĺňa dúhový videoklip.  Keďže ide o sólový a zároveň veľmi aktuálny singel, ľuďom sa do pamäte dostal jednoduchšie ako skladby z jej doterajších albumov, čo sa v konečnom dôsledku ukazuje aj na živých vystúpeniach. 

Plain Jane

Na Fergovom skvelom albume Still Striving z roku 2017 sa objavila aj vec Plain Jane, ktorá minulý rok dostala aj vydarený remix s Nicki Minaj. Tá sa rozhodla aj vďaka veľmi ikonickej produkcii hrávať túto vec naživo, čo sa jednoducho nedá nemilovať. Už tradične ide Nikola veľmi prísne a aj v tomto prípade platí, že si svoj rapový kredit vybojovala vďaka tomu, že sa nehrala na uhladenú interpretku, ktorá sa venuje výhradne ženským témam. 

Only

Už len samotný úspech skladby na YouTube je veľavravný. Nicki je aj napriek predsudkom a zástupom mediálnych domov, ktoré by chceli byť jej továrňami na hity, známa tým, že si svoje texty píše výhradne sama. Je veľmi osobná a často otvorene hovorí o vzťahoch, sexuálnych zážitkoch a predstavách. V tomto prípade sa mierne opustili všetci štyria (vrátane Drakea, Lil Wayna a Chris Browna) a ide o banger, ktorý má už skoro 400 miliónov views. 

Beez in the Trap

Poslucháč slovenského rapu má často právom pomýlené predstavy o tom, čo je to vlastne ten trap, keďže v súčasnosti veľa domácich interpretov takto svoju tvorbu označuje, aj keď by vôbec nemala. Práve tu sa Nicki s v spolupráci s Dvomi Retiazkami rozhodla ukázať všetky svoje hudobnícke a lyrické schopnosti, okočovala netradičnú produkciu a doručila do nej typické drzé riadky. 

Pound the Alarm

Nicki bola továrňou na hity už v roku 2012, kedy upustila uzdu svojej výstrednosti hneď niekoľkokrát. Energická skladba Pound the Alarm vznikla práve preto, aby z nej chcel návštevník na živom vystúpení zošalieť, aj keď v tom najlepšom význame slova. Energická speváčka a raperka zo seba v tomto prípade aj na živých koncertoch dáva možno aj viac, ako by bolo zdravé. 

Feeling Myself

Nie je veľa interpretov, ktorí by mali možnosť spolupracovať s Beyoncé. Královná amerického rapu v kombinácii s kráľovnou svetového hudobného priemyslu podľa očakávaní nesklamala. Okrem hudobnej stránky sa obe vyhrali aj s textom. Prakticky ide o ódu na ženské telo a masturbáciu, čo Nicki dopĺňa väčším počtom dvojzmyslov, ako by človek pri podobnej spolupráci pravdepodobne očakával. 

Hard White

Desiatku najlepších uzatvára skladba, ktorou si pripomenieme najnovší projekt s názvom Queen. Ten sa tešil obrovskej pozornosti, aj keď mierne utrpel na tom, že vyšiel v rovnakom čase ako Travisov Astroworld. Ukradnutú pozornosť však drzá raperka dohnala tým, že sa obula do Cardi B a v konečnom dôsledku aj tak okupovala najvyššie priečky rebríčkov Billboardu. 

Anketa:
Ktorú z týchto skladieb by si naživo počul najradšej?
Starships
Monster
Make Me Proud
FEFE
Plain Jane
Only
Beez in the Trap
Pound the Alarm
Feeling Myself
Hard White
Starships
25 %
125 Hlasov
Monster
4 %
20 Hlasov
Make Me Proud
1 %
7 Hlasov
FEFE
33 %
161 Hlasov
Plain Jane
4 %
19 Hlasov
Only
6 %
31 Hlasov
Beez in the Trap
6 %
28 Hlasov
Pound the Alarm
7 %
33 Hlasov
Feeling Myself
7 %
35 Hlasov
Hard White
7 %
32 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia