Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2019, 14:15
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Neznámy dobrák zaplatil 70 mrznúcim bezdomovcom hotel, keď prišli o zdroj tepla

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO USA
Uložiť Uložené

Zachránil ich pred teplotami aj mínus päťdesiat stupňov.

Ako sme ťa už informovali v tomto článku, Spojené štáty americké sú aktuálne zmietané v obrovskej zime. Najmä severozápadné štáty bojuju s teplotami až päťdesiat stupňov pod nulou, čo je v týchto lokalitách nevídané. 

Najhoršie z ľudí sú na tom nepochybne bezdomovci, ktorých situácia je v podobných mrazoch naozaj neuveriteľne kritická. 70 z nich žije v stanoch v meste Chicago, ktoré je mrazmi takisto silno zasiahnuté.

Bezdomovcov zohrievali tamojšie zásoby plynu, ktoré ľudia darovali v propánových bombách. Tie však vplyvom zimy vybuchovali, hasiči ich preto zabavili a bezdomovci ostali v zime. Práve v ťažkých situáciách sa však skutočné ľudské vlastnosti ukážu najväčšmi a tamojší neznámy samaritán skutočne zahviezdil.

Všetkých sedemdesiatim bezdomovcom zaplatil ubytovanie na niekoľko dní v blízkom hoteli, čo sa ľudia bez domova dozvedeli práve vtedy, keď boli evaukovaní z lesa plného propánových bômb.

Bohužiaľ nie je jasné o koho ide a s bezdomovcami sa ani nestretol, svoj návrh riešil priamo cez mestské úrady a ide tak o tajomnú osobu. Jeho čin však mohol pokojne zachrániť bezdomovcov pred zamrznutím.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Craig Shimala (@cshimala),

Domov
Zdieľať
Diskusia