Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2019, 13:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Samsung predstavil masívny 556-centimetrový televízor, s ktorým pokryješ celú stenu

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Na technologickej konferencii CES sa bolo na čo pozerať.

Keby si chcel svoju obývačku doplniť obrovským televízorom, spoločnosť Samsung pred pár dňami na technologickej konferencii CES v Las Vegas predstavila zariadenie, po ktorom ti srdce zapiští. Nazvala ho príznačne „The Wall“, pretože ide o 219-palcovú televíziu pokrývajúcu celú stenu.

Neobsahuje pritom žiadnu plazmovú ani LED obrazovku, tentokrát sa televízor môže pochváliť MicroLED displejom, na čo je Samsung mimoriadne hrdý.

Technológia MicroLED by podľa juhokórejskej spoločnosti mala čoraz viac prenikať do bežných elektronických doplnkov domácnosti, a tak sa môžeme tešiť na vyššiu kvalitu aj vernejšie zobrazenie farieb.

Samsung predstavil absolútne masívny televízor s uhlopriečkou 556 centimetrov
Samsung predstavil absolútne masívny televízor s uhlopriečkou 556 centimetrov Zdroj: Samsung

Ako konštatuje samotná spoločnosť, MicroLED obrazovku vytvárajú milióny miniatúrnych LED čipov, vďaka ktorým je obraz v kvalite 4K samozrejmosťou.

Televízor The Wall sa na scéne v oveľa menšej verzii objavil už minulý rok, pričom funguje na modulárnom princípe. Ak zákazník potrebuje 219-palcovú uhlopriečku, čiže uhlopriečku dlhú neuveriteľných 556 centimetrov, môže si ju naplno vychutnať.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30


V prípade, že sa mu televízor na stenu nezmestí, vďaka modularite ho môže zmenšiť až na uhlopriečku 190 centimetrov. Potenciálnych zákazníkov zrejme poteší aj fakt, že pri vypnutom televízore sa na obrovskej obrazovke vieš pokochať rôznymi tapetami či vlastnými fotkami, pretože si dokážeš zapnúť funkciu šetrič displeja.

Najdôležitejšiu informáciu o televízore sme sa však nedozvedeli. Samsung zatiaľ nepovedal, koľko si zaň bude pýtať, ale rozhodne nepôjde o lacný špás.

Domov
Zdieľať
Diskusia