Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 17:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na najbližších MS v hokeji sa opäť budeme hanbiť za Hlavnú stanicu v Bratislave. Rekonštrukcia sa posúva

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V tomto ohľade nás v oveľa pozitívnejšom svetle budú reprezentovať Košice, kde je moderná stanica hotová.

Ešte v auguste 2018 nám vtedajší bratislavský primátor sľuboval, že má v pláne do začiatku hokejových MS spraviť všetko pre to, aby bola zrekonštruovaná hlavná stanica v Bratislave. Dokonca už bolo na tento projekt vyčelených 2,8 milióna eur a aspoň na chvíľu vyzeralo všetko nádejne. Dnes nám však už dochádza, že išlo v prvom rade o nesplniteľné sľuby pred komunálnymi voľbami.

Dohady potvrdzuje aj minister dopravy Árpád Érsek, ktorý dnes pre médiá skonštatoval, že reálne sa do mája stihnú maximálne vypísať súťaže na osvetlenie či toalety a upratovanie. V preklade teda očakávame len optické korektúry slúžiace na to, aby sa potenciálni turisti cestujúci za športovými zážitkami nezľakli.

Keďže ide o vstupnú bránu do hlavného mesta našej republiky, prístup kompetentných je zarážajúci. Na situáciu už stihol reagovať aj súčasný primátor Matúš Vallo, ktorý je vo funkcii len pár týždňov. 

„Ja som sa viackrát vyjadroval, že nepovažujem za riešenie hlavnej stanice jej rôzne potemkinovské úpravy pred majstrovstvami sveta alebo pred predsedníctvom, ktoré načas spravia z hlavnej stanice menšiu hanbu,“ povedal pre TASR Vallo.

Na najbližších MS v hokeji sa opäť budeme hanbiť za Hlavnú stanicu v Bratislave. Rekonštrukcia sa posúva
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia