Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2018, 19:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dáni vymysleli trenky aj nohavičky, ktoré si nemusíš vymieňať ani prať celé týždne

TECH DÁNSKO
Uložiť Uložené

Zaujímavý produkt, ktorý však nechce podporovať lenivosť.

Keby si mohol nosiť jeden kus spodnej bielizne pokojne aj niekoľko týždňov s vedomím, že sa nijak neznečisťuje ani nezapácha, šiel by si do toho? Vďaka dánskej značke Organic Basics takáto spodná bielizeň už existuje.

Dáni pred pár rokmi rozmýšľali nad tým, že textilný priemysel sa veľmi pomaly prispôsobuje udržateľnému trendu, slabo využíva recyklované materiály a znečisťuje našu planétu. Vymysleli preto textil, vďaka ktorému ho na sebe môžeš nechať dni aj týždne bez vymieňania, pretože obsahuje striebro.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

Nejde o lacný materiál, avšak o jeho účinnosti svedčí fakt, že NASA ho používa pri filtrovaní vody pre astronautov. Striebro je totiž materiál eliminujúci baktérie, pričom Dáni tvrdia, že striebro obsiahnuté v ich spodnej bielizni zabíja až 99,9 % baktérií aj zápachu, ktoré sa pri nosení prirodzene vytvárajú.

Šéf firmy Organic Basics Mads Fibiger si so svojimi kolegami uvedomujú, že neustále nakupovanie, umývanie a opätovné vyhadzovanie nielen spodnej bielizne našej planéte nijak neprospieva. Vďaka výrobkom tejto spoločnosti tak môžeš svojou troškou prispieť k udržateľnosti a šetrnosti k životnému prostrediu.

Odporúčané
KVÍZ: Môžeš sa považovať za šťastného človeka? Odpovedz na otázky a zisti, ako na tom si KVÍZ: Môžeš sa považovať za šťastného človeka? Odpovedz na otázky a zisti, ako na tom si 14. marca 2024, 10:00

Samozrejmosťou je, že produkty sú vyrobené zo 100 % recyklovaných materiálov a neobsahujú dokonca žiadne švy, takže aj pri dlhodobom nosení by si nemal mať žiadne problémy s pohodlím.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

Domov
Zdieľať
Diskusia