Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2018, 16:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vybité zuby si chcel povyberať a biť sa ďalej. MMA bojovník stratil chránič a skončil zatečený krvou

ŠPORT CONOR MCGREGOR UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bývalý šampión UFC nezažil práve najúspešnejší súboj v kariére.

Frank Mir bol kedysi jedným z najobávanejších MMA bojovníkov na svete. V ťažkej váhe súťaže UFC sa stal šampiónom, avšak raketovú kariéru mu napokon zastavila autonehoda.

Musel po nej nútene pauzovať, a tak stratil šancu na dlhodobú dominanciu. Odňali mu aj opasok šampióna. Postupom času sa do kolotoča MMA vrátil, ale už svoj titul nikdy nedokázal vyhrať späť.

Nedávno sa však do MMA vrátil, ale nezamieril do organizácie UFC. Radšej sa upísal Bellatoru, kde na podujatí 212 pred pár hodinami utrpel už štvrtú prehru v rade. Dnes už 39-ročný Mir čelil Javymu Ayalovi a na zápas si po prvýkrát zobral aj vlastnú dcéru, takže v predzápasovom rozhovore vyhlásil, že pred jej očami nemôže prehrať. Zápas napriek tomu nedopadol najlepšie.


V prvom kole sa Frank Mir dostal do vedenia, svojmu súperovi zasadil niekoľko dobre mierených rán, dostal ho aj na podlahu, lenže v druhom kole sa všetko zvrtlo.

Odporúčané
UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov? UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov? 12. apríla 2024, 14:30

Po údere vyletel Frankovi z úst chránič zubov, a tak nič nebránilo tomu, aby mu Ayala porozbíjal zuby. Už v prvom kole sa mu na tvári objavila tržná rana, ktorá sa v druhom kole roztvorila, Mir začal silno krvácať a do toho dostával bez chrániča rany priamo do tváre.


Viac ako minútu a pol bojoval s nechránenými zubami, čo spôsobilo, že mu ich Ayala viacero vybil. Mir sa po zápase priznal, že sa v zápale boja snažil vybité zuby zo svojich úst povyberať, ale Ayala mu zlomil alveolárny výbežok, čo je vlastne súčasť čeľuste.

Bolesť bola taká silná, že Mir len potľapkal súpera na znak ukončenia zápasu. Vzdal sa vôbec prvýkrát vo svojej kariére, priamo pred očami dcéry, ale nikto mu to nemá za zlé.

Fanúšikovia ho skôr vyzývajú, aby už kariéru ukončil, pretože sa v poslednom období zbytočne trápi. Aj keď pred zápasom vyzeral byť vo vynikajúcej kondícii, čo potvrdzovala aj jeho najnižšia váha od roku 2013, nedokázal výhodu využiť vo svoj prospech. V 39 rokoch si už predsa len nemusí nič dokazovať.

Odporúčané
VIDEO: 10 najlepších MMA knokautov roka 2023 VIDEO: 10 najlepších MMA knokautov roka 2023 6. januára 2024, 12:30


Domov
Zdieľať
Diskusia