Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 11:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

3. séria True Detective ponúkne mysteriózny prípad zmiznutých detí, dusivú atmosféru a tri časové obdobia

FILMY A SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Ak si bol spokojný s predošlými sériami, ani v tomto prípade určite neváhaj.

Talentovaný Američan Mahershala Ali nás o svojich schopnostiach presvedčil už niekoľkokrát. V prvom rade spomeňme jeho oscarový výkon v dráme Moonlight, no nezabudnime ani na menšiu, ale veľmi výraznú rolu v seriáli House of Cards, kde sa objavil po boku Kevina Spaceyho.

Ali si tentokrát v seriáli True Detective strihne postavu detektíva menom Wayne Hays. Ten sa spolu so svojím kolegom Rolandom Westom (Sephen Dorff) pustí do vyšetrovania zmiznutých detí. Podobne ako v prípade 1. a 2. série môžeme očakávať veľmi napínavú kriminálku s originálnou zápletkou a emotívnym vyvrcholením.

Aj keď druhá séria True Detective z dielne HBO divákov oproti tej vynikajúcej prvej už trochu sklamala, stále išlo o vysoko nadpriemerný počin.

2. trailer pre sériu s poradovým číslom tri však skvelým spôsobom nadviazal na prvú upútavku, ktorá nás opäť pripravila na to, čo na seriáli True Detective tak milujeme. Tajomný kriminálny prípad zasadený do netradičného prostredia obklopený napätím a dusivou atmosférou.

Odporúčané
Herec Finn Bennett z True Detective pre Refresher: Natáčali sme v úplnej tme (Rozhovor) Herec Finn Bennett z True Detective pre Refresher: Natáčali sme v úplnej tme (Rozhovor) 20. februára 2024, 9:00

Dej 3. série divákov zavedie do odľahlej oblasti Ozarks (štát Arkansas), takže sa po 2. sérii znova vraciame na americký vidiek. Príbeh by sa mal odohrávať v troch odlišných časových obdobiach.

True Detective
True Detective Zdroj: HBO

Showrunnerom 3. série je Nic Pizzolatto, ktorý sa zároveň takmer samostatne postaral aj o scenár, ale na 4. epizóde spolupracoval s Davidom Milchom. Réžia jednotlivých častí pripadla na Jeremyho Saulniera (Hold the Dark) a Daniela Sackheima (The Leftovers).

Medzi výkonných producentov mimochodom patria aj Cary Joki Fukunaga (režisér prvej série) a Matthew McConaughey s Woodym Harrelsonom (predstavitelia hlavných postáv z 1. série). Prvú časť 3. série HBO vypustí na obrazovky 13. januára (leden) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia