Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2018, 11:40
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ikona Američanov prichádza s drsným vzhľadom a naftovou V8-čkou s 1 234 Nm

TECH
Uložiť Uložené

Mimoriadne úspešné Silverado spoznávame vo vrcholnej verzii.

I keď Chevrolet Silverado nepatrí medzi európske modely, predstavovať si bližšie tento počin rozhodne nemá zmysel. Full-size pick-up alebo ak chcete truck je najúspešnejším modelom Chevroletu na americkom trhu a zároveň ide o jeden z vôbec najpredávanejších automobilov v USA. Nemožno sa teda čudovať, že automobilka si na jeho medzigeneračnej výmene dala záležať.

Práve rok 2018 sa niesol v znamení príchodu novej generácie, ktorá sa už v rôznych verziách a vyhotoveniach pomaly, ale isto etablovala na zámorskom trhu. Najnovšie nám ale Američania predstavujú vrcholnú sériu s tradičným označením HD, ktorá má vyjadrovať silu, výkon a nekompromisnosť nielen opticky, ale aj technicky.

Ikona Američanov
Ikona Američanov Zdroj: www.netcarshow.com

Predná maska tak podstatne nabrala na rozmeroch, drsnosti a agresivite. Svetlomety dostali vylepšenú svetelnú technológiu a zároveň vertikálnejšie umiestnenie. V hornej časti ich pritom predeľuje výrazná lišta, ktorá prechádza celou maskou. Zaujímavosťou je, že v jej strede už nenájdeme tradičné logo, ale obrovské otvory s nápisom. Tie budú špecifikom verzie Z71.

Značka tvrdí, že so základnejším vyhotovením 1500 má novinka spoločnú len vrchnú časť karosérie, inak ide o dôkladne prepracovaný, vyšší a väčší model. Interiér ako taký už neponúkne žiadne prelomové novinky, všetka technika bude pochádzať zo základnejších variantov, pribudne ale viac priestoru na nohy.

Ikona Američanov
Ikona Američanov Zdroj: www.netcarshow.com

To najdôležitejšie sa ale ukrýva pod kapotou, kde si miesto našla dvojica nových agregátov. Benzínová jednotka zatiaľ presne špecifikovaná nebola, jej alternatívou však bude obrovská 6,6-litrová naftová jednotka Duramax spolupracujúca s 10-stupňovým automatom Allison.

Nový V8-čkový turbodiesel ponúka 451 koní a krútiaci moment až 1 234 Nm! Bližšie informácie zatiaľ nepoznáme, keďže k úplnému odhaleniu príde až o dva mesiaca. Nás by už len zaujímalo, ako by si takéto modely poradili s nekompromisnými európskymi emisnými normami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia