Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 12:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ján Kozák vynadal slovenským futbalistom a objasnil, prečo odstúpil. Nechcel zostať pri hráčoch, ktorí by ho najradšej opľuli

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na tlačovej konferencii vysvetľoval, prečo odstúpil.

Úvodné zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie v Lige národov UEFA nedopadli veľmi pozitívne. Najskôr sme prehrali s Ukrajinou a potom s Čechmi, aj keď sme boli favoritmi. Tréner Ján Kozák však po prehre náhle rezignoval a odišiel zo svojej funkcie, čo verejnosť prekvapilo. Na povrch vyplávali informácie o tom, že ho mali nahnevať hráči, ktorí po prehre s Českom namiesto oddychu a tréningu zašli večer von.

Kozák vtedy na tlačovke skritizoval Škriniara či Lobotku za to, ako o nich médiá píšu ako o hráčoch za desiatky miliónov, ale oni nemajú správne nastavenú myseľ.

Po zápase so Švédskom už Kozák prišiel všetko vysvetliť na tlačovú konferenciu. Skupina hráčov na čele so Škriniarom či Lobotkom šla v noci na večierok.

Viacero hráčov zase podľa trénera potrebuje trochu zmeniť prístup k reprezentačným povinnostiam, prevziať viac zodpovednosti na seba. Bývalý tréner spomenul aj mená ako Dúbravka, Weiss, Duda, Mak či Šatka. 

Kozák po prehre s Českom celú noc nespal a analyzoval zápas, lenže keď šiel chlapcov pozrieť, akurát prichádzali na hotel. Naštvalo ho to a zabolelo, a tak podľa vlastných slov nemal inú možnosť, ako z postu trénera odísť. Od hráčov by chcel, aby prebrali viac zodpovednosti a uvedomili si, čo znamená nosiť na sebe národný dres.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Lobotka si podľa Kozáka vo Vigu nedovolí zájsť nikam, ale po príchode do reprezentácie si hneď ide vyhodiť z kopýtka. Na otázku o tom, prečo nezostal pri kormidle aj v zápase so Švédskom skonštatoval, že prečo by mal zostať medzi hráčmi, ktorí by ho najradšej opľuli. 

Šéf SFZ napokon oznámil, že ak budú dotknutí hráči v budúcej kvalifikácii nominovaní do reprezentácie, nedostanú žiadnu finančnú odmenu a peniaze poputujú na nadáciu SFZ.

Ján Kozák vynadal slovenským futbalistom a objasnil, prečo odstúpil. Nechcel zostať pri hráčoch, ktorí by ho najradšej opľuli
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia