Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2018, 11:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Drake a Pusha T otvárajú konflikt z prvej polovice roka

HUDBA DRAKE
Uložiť Uložené

Všetko nasvedčuje tomu, že ešte existuje odpoveď na The Story of Adidon.

To, že bude rok 2018 zasvätený konfliktom, sme tak trochu tušili už v jeho prvej polovici, kedy sa rozbiehali nielen domáci, ale aj zahraniční raperi. Spory interpretov z vrchných priečok rebríčkov sú vždy atraktívne a inak tomu nebolo ani v prípade Drakea a reprezentantov G.O.O.D Music – Kanyeho Westa a Pusha T-ho. 

Výmene názorov sme sa venovali vo viacerých článkoch, no oficiálne ich zastavil disstrack The Story of Adidon, kde sa King Push oprel prakticky do všetkého, na čom jeho súperovi záležalo. Vtedy sme nechápali, prečo sa Drizzy rozhodol neodpovedať, aj keď tvrdil, že má dostatok materiálu na to, aby si to mohol dovoliť. 

Na beef sa postupne zabudlo, a to aj napriek tomu, že v ňom figurovali obrovské mená zahraničného hudobného priemyslu. Samozrejme, svoju zásluhu na tom mala aj skutočnosť, že prišli ďalšie atraktívne konflikty. A fanúšikovia môžu konštatovať, že spor aspoň vygeneroval niekoľko skutočne kvalitných skladieb. 

Dá sa povedať, že už ubehlo dosť času na to, aby sa dalo na celú situáciu pozrieť s nadhľadom, čo využil LeBron James vo svojej show The Shop, kde si pozval práve Champagne Papiho. S ním sa bavil o klasických hudobných veciach, no nedalo mu neopýtať sa aj na obdobie po vydaní veľmi kritickej a ofenzívnej veci The Story of Adidon.

Drake odpovedal, že reakciu mal prichystanú na uverejnenie. Keď ju však dookola počúval, rozhodol sa jednoducho nebyť ofenzívny ako Pusha T, čo sprevádzajú veľmi zaujímavé slová poukazujúce na to, že obúvanie sa do bezbranných a mŕtvych by malo skončiť skôr fyzickým riešením. A jednoducho sa nechcel znížiť na Pushovu úroveň.

,,When you mention defenseless people who are sick, in the hospital, that passed away, that really sent me to a place. I just believed then and I believe now that there is just a price you’ll have pay for that. Someone’s gonna fucking punch you in the fucking face."

Len pripomeniem, že toto je reakcia na riadky: ,,OVO 40, hunched over like he 80…tick, tick, tick/How much time he got? That man is sick, sick sick,” kde King Push poukazuje na to, že Drizzyho producent čoskoro zomrie, keďže trpí roztrúsenou sklerózou. 

Autor najpredávanejšieho rapového albumu tohto roka vysvetľuje aj pôvod sporu s Kanyem Westom. Všetko sa malo začať, keď dostal Drake pozvanie do Wyomingu, kde vznikli všetky tohtoročné projekty produkované Yeezusom. Vrátane Pushovho Daytona. 

Mal spolupracovať na bizarnej skladbe Lift Yourself. Problém nastal, keď začali riešiť potenciálne dátumy vydania albumov a Ye chcel, aby mu kanadský raper prezradil, kedy vydá Scorpion. Drake pokračuje slovami, že Kanyemu poslal fotku svojho syna a prezradil viac, ako by mal.

Keď sa potom jedno ráno zobudil, videl, že všetky tieto informácie boli použité proti nemu a Yeezus naplánoval dátumy vydania projektov z Wyomingu tak, aby sa prekrývali so Scorpionom. A dnes už vieme, že to bola skutočne pravda. Zároveň posunul Pushovi novinky týkajúce sa Drizzyho syna, ktoré potom boli použité v disstracku. 

Už sme sa dočkali aj minimalistickej reakcie v podaní Pusha T-ho, ktorý na krátku časť záznamu rozhovoru reagoval emoji plačúcimi od smiechu. Ako bonus ešte na svojom Twitteri uverejnil príspevok, kde iniciátor rozhovoru LeBron James popri cvičení počúva jeho album Daytona v čase vyvrcholenia beefu s Drizzym. V popise sa zároveň dozvieš, že známy basketbalista si s King Pushom počas sporu písal a bol na jeho strane. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Man Pusha T out here in my comments laughing at Drizzy. Did drake do the right thing by not responding or.......

Príspevok, ktorý zdieľa DJ Akademiks (@akadmiks),

Anketa:
Chcel by si počuť Drizzyho neuverejnenú odpoveď na The Story of Adidon?
Áno
Nie
Áno
69 %
160 Hlasov
Nie
31 %
73 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia