Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2018, 15:22
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Vyžehlil Eminem novým albumom Kamikaze to, čo Revival pokazil? (Recenzia)

HUDBA EMINEM
Uložiť Uložené

Rapový veterán vydal z ničoho nič nový album, ktorý má fanúšikom napraviť chuť.

Posledné dni sa v hip-hopových kruhoch nehovorí o ničom inom, len o novom albume, ktorý nám ako blesk z jasného neba poslal veterán Eminem. Po slabšom projekte Revival sa Marshall tentoraz rozhodol ísť cestou prekvapenia a novinku titulovanú Kamikaze držal až do posledného momentu v tajnosti.

Čoraz väčšia časť fanúšikov prejavovala k nedávnej tvorbe Eminema pomerne veľký skepticizmus, avšak 45-ročná legenda sa s týmto názorom nestotožňuje. Čerstvou doskou chce preklopiť pomyselné misky dôvery fanúšikov opäť na svoju stranu a dokázať, že má do moderného rapu stále čo-to podstatného povedať.

Vyžehlil Eminem novým albumom Kamikaze to, čo Revival pokazil? (Recenzia)
Zdroj: Eminem

Ak si v minulosti túžil po plnohodnotnom návrate Slim Shadyho, tak ťa Kamikaze určite poteší, pretože Eminem zapol full Slim Shady mód, ako naznačujú názov i cover albumu (mimochodom, inšpirovaný Beastie Boys). Emovo populárne alter-ego nenecháva ani jeden list neprevrátený a s krytím od výkonného producenta, ktorým nie je nik iný než Dr. Dre, vyráža na tejto doske do boja na viacerých frontoch.

Odporúčané
10 zaujímavostí o Eminemovi, o ktorých si (možno) nevedel 10 zaujímavostí o Eminemovi, o ktorých si (možno) nevedel 17. októbra 2022, 9:30

Medzi najdôležitejšie skladby na Kamikaze patrí hneď tá prvá – The Ringer, odštartovaná nárazom lietadla do zeme. Takmer 6 minút čistého rapu, bez refrénov, iba jedna vydarená lajna za druhou. Eminem poslucháčovi servíruje bary vo forme, v akej sme ho už dlhšie nepočuli. Mení pri tom flowy, dissuje recenzentov Revival (čo je v jeho veku a pozícii úplne zbytočné), Donalda Trumpa, ale aj mumble rap a jeho predstaviteľov – Lil Xana, Lil Pumpa či Migos.

Na druhej strane, vyzdvihuje Kendricka, J. Colea a Big Seana, čo sa neskôr na albume viackrát opakuje. The Ringer tak podarene načrtáva myšlienku celej nahrávky a navyše nás vnadí na ďalšie songy, čo je veľmi dôležité.

Vyžehlil Eminem novým albumom Kamikaze to, čo Revival pokazil? (Recenzia)
Zdroj: Eminem

Nasleduje rýchly track Greatest, ktorého názov hovorí sám za seba. Do produkcie od Mike WiLL Made-It zasadzuje Slim Shady svoju hru so slovíčkami a predvádza refrén, ktorý môžeme s pokojom označiť za jeden z jeho najlepších za posledné roky. Ním nás príjemne potešil, škoda len, že podobný flow nepredviedol aj v jednej zo sloh.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia