Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2018, 11:10
Čas čítania 0:00
Luke the Bearded Duke

Bláznivá špionážna snímka s Milou Kunis a Kate McKinnon je nudným a neoriginálnym komediálnym záverom leta (Recenzia)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Špión, ktorý ma dostal, vás veľmi nedostane.

Leto a s ním súvisiaca nabitá filmová sezóna sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Na strieborných plátnach sa darilo obľúbeným komiksovkám, ale aj hororom, ktoré za posledné roky začali naberať na kvalite.

Hollywood nám však doprial aj dve vcelku vydarené komédie. Jednou bola Nočná hra, snímka o bande kamošov a ich večere s radikálnejšou verziou spoločenských hier.

No a tou druhou je Taguj!, komédia o bande kamošov a ich tridsať rokov trvajúcej naháňačke. Oba filmy zožali pozitívne kritické ohlasy a pomerne dobre sa im darilo aj po finančnej stránke.

Zábavnú bodku za končiacou sa letnou sezónou prišla dať špionážna akčná komédia Špión, ktorý ma dostal.

Bláznivá špionážna snímka s Milou Kunis a Kate McKinnon je nudným a neoriginálnym komediálnym záverom leta (Recenzia)
Zdroj: Lionsgate

Snímka rozpráva príbeh dvoch kamarátok, Audrey a Morgan. Obe si žijú obyčajným životom dvoch tridsaťročných žien v Los Angeles. Audrey prechádza čerstvým rozchodom a Morgan sa ju snaží ako dobrá parťáčka podporiť najlepšie, ako vie.

Práve rozídená Audrey a jej ex-priateľ Drew však rozpútajú bláznivú naháňačku. Drew je totiž špión pracujúci pre CIA, pričom Audrey a Morgan sú vďaka nemu neplánovane zatiahnuté do medzinárodnej špionážnej aféry.

V ich vlastníctve sa ocitá na oko lacná športová trofej, ktorá však ukrýva drahocenné informácie. Ak by sa ocitla v nesprávnych rukách, bola by hrozbou pre celý svet. Audrey a Morgan sa tak ocitajú v smrteľnom nebezpečenstve.

Po krku im idú nielen nájomní vrahovia, ale aj špióni a agenti tajných vládnych organizácií. Podarilo sa filmu utiecť pred priemernosťou, alebo padol na hubu kvôli svoje neoriginálnosti?

Bláznivá špionážna snímka s Milou Kunis a Kate McKinnon je nudným a neoriginálnym komediálnym záverom leta (Recenzia)
Zdroj: Lionsgate

Ak by som sa mal prikloniť k jednej z možností, bola by to druhá z nich. Od filmu som určite nemal veľké očakávania. Chcel som si dopriať nenáročnú zábavnú oddychovku so sympatickým hereckým duom a vtipnými hláškami.

S istotou môžem povedať, že išlo o nenáročnú snímku, no čo sa týka zábavy a vtipných hlášok, v mojich očiach táto komédia pohorela.

Hlavným kameňom úrazu bol určite scenár. Ten nielen trpel ohromnou triviálnosťou celkového deja a zápletky, ale tiež lenivými a nudnými dialógmi bez pridanej výpovednej hodnoty či vtipu.

Dejová línia bola mimoriadne predvídateľná a nijakým spôsobom sa nevymykala zaužívaným komediálnym vzorcom, s ktorými sa pri podobných snímkach  stretávame.

Bláznivá špionážna snímka s Milou Kunis a Kate McKinnon je nudným a neoriginálnym komediálnym záverom leta (Recenzia)
Zdroj: Lionsgate

Hlavná herecká dvojica, Mila Kunis a Kate McKinnon, pôsobila na plátne príjemne a chémia medzi dvomi herečkami určite fungovala. Ich priateľstvo vyzeralo dôveryhodne a nenásilne.

Čoraz viac populárna blondínka McKinnon oplýva veľkým komediálnym talentom. Čo sa však týka vystupovania vo filmoch, v mnohých prípadoch je stvárnenie jednotlivých postáv v jej podaní krokom vedľa.

Nebolo tomu inak ani v prípade Morgan, ktorá v interpretácii jej hereckej predstaviteľky pôsobila ako nereálna postavička či bizarná karikatúra skutočnej osoby. Popri bláznivej akcii, špiónoch, vrahoch a groteskných postavách bola práve ona tŕňom v mojich očiach.

Nepriateľom celej snímky bola aj prehnaná stopáž, dosahujúca necelých dvoch hodín. Komédia tak pôsobila zbytočne rozťahane. Efektívnejšie využitie dĺžky filmu by pridalo na jeho dynamickosti a atraktivite.

Príjemným osviežením bola nečakaná brutalita a drsná intenzita niektorých scén. Akcia vo filme pôsobila veľmi živelne a oplývala vydarenou choreografiou. Ako diváka počítajúceho každú minútu do konca snímky ma tieto scény pozitívne prekvapili.

Bláznivá špionážna snímka s Milou Kunis a Kate McKinnon je nudným a neoriginálnym komediálnym záverom leta (Recenzia)
Zdroj: Lionsgate

Špión, ktorý ma dostal je rozhodne nenáročnou snímkou so sympatickým hereckým duom, ktorá však vďaka ohranému nudnému scenáru s hroznými dialógmi zapadne prachom priemernosti.

Vďaka sympatickému hereckému obsadeniu a vydarenej akcii si však zaslúži bodové ohodnotenie 5/10.

Ešte na záver vás ale musím upozorniť, že som zrejme nebol cieľovým divákom tejto snímky. Do kina som zavítal so svojou priateľkou, ktorá svojej bránici nedala vydýchnuť a jej celkový dojem z filmu bol veľmi pozitívny.

K recenzii som si však musel nakoniec sadnúť ja, no v jej podaní by určite dopadla úplne inak. Preto sa nenechajte v tomto prípade odradiť mojím subjektívnym názorom a choďte si vytvoriť svoj vlastný obraz.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia