Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 15:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Niekto v Tatrách schválne narezal vzácne 130-ročné jedle, ktoré teraz do dvoch mesiacov vyschnú

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zákerný čin už začali vyšetrovať policajti.

Na Slovensku si často závidíme, neváhame byť zákerní a občas máme problém aj s rešpektovaním svojho okolia. Neplatí to len pri rešpektovaní ľudí, ale najmä životného prostredia. V Tatrách momentálne lesníci a policajti riešia nepochopiteľný prípad, pri ktorom neznámy človek v Tatranskej Kotline naschvál narezal vzácne stromy.

Až 14 vzácnych jedlí, ktoré si spokojne v kotline rastú viac než 130 rokov a dokonca nedávno aj zarodili, niekto mierne narezal a zrejme do rezov nalial kyselinu, takže stromy momentálne pomaly vysychajú.

Stromom sa už nanešťastie nedá nijak pomôcť a odborníci odhadujú že za mesiac až dva vyschnú nadobro. Po 130 rokoch si neznámy páchateľ povedal, že stromy si už viac nezaslúžia rásť.

Narezané stromy objavil miestny obyvateľ a okamžite kontaktoval lesníkov, ktorí na situáciu upozornili aj policajtov.

Muži zákona momentálne prípad vyšetrujú a budú sa snažiť vypátrať páchateľa schopného spraviť podobnú ohavnosť bezbranným stromom.

Celú reportáž nájdeš na webe TA3. 

Niekto v Tatrách schválne narezal vzácne 130-ročné jedle, ktoré teraz do dvoch mesiacov vyschnú
Zdroj: TA3
Domov
Zdieľať
Diskusia