Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 11:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovákovi našli doma 33 kíl marihuany. Mohol by dostať doživotie, aj keď s rastlinou len liečil svoju chorú mamu

TECH MARIHUANA
Uložiť Uložené

Július z Košíc vo veľkom pestoval a uskladňoval marihuanu.

Pestovanie marihuany bude Július z Trebišova ľutovať ešte poriadne dlho. Muža zadržali naši policajti v septembri minulého roku po tom, čo mu v záhrade a rodinnom dome objavili veľké množstvo rastlín marihuany aj marihuanovej sušiny. Prípad sa postupne vyvíjal a aj keď Július svoje konanie oľutoval, zákon je v tomto prípade nekompromisný.

Nepomohlo mu ani to, že policajti po celkovej domovej prehliadke objavili až neuveriteľných 33 kilogramov marihuany, ktorú uskladňoval v dome a najmä na povale. Obsah THC občas pri rastlinách dosahoval aj 10 percent, takže z podobne veľkého množstva marihuany by človek podľa policajtov vedel pripraviť viac než 66-tisíc dávok.

Slovákovi našli doma 33 kíl marihuany. Mohol by dostať doživotie, aj keď s rastlinou len liečil svoju chorú mamu
Zdroj: Alkivar

O prípade informovala minulý rok polícia, ale nedávny posun už pokrývali redaktori z košického Korzára. Július svoje konanie oľutoval, lenže za 33 kilogramov marihuany mu momentálne hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov a v najhoršom prípade aj doživotie.

Najhoršie na celom prípade je vysvetlenie, ktoré muž policajtom ponúkol. Marihuanu síce občas užíval aj on sám, avšak primárne mu mala slúžiť na výrobu mastí potrebných pre chorú mamu s preležaninami.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Ako poľahčujúca okolnosť by mohol slúžiť fakt, že Július vypestovanú marihuanu nikomu nepredával a mal ju čisto na osobné využitie. Prípadom sa bude v najbližšej dobe zaoberať súd v Košiciach. Viac informácií už nájdeš priamo na Korzári.

Domov
Zdieľať
Diskusia