Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2018 o 15:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Z chladničky si vezmeš, čo chceš a peniaze necháš na pulte. Slováci ukazujú, ako funguje samoobsluha s lokálnymi produktmi vo Švajčiarsku

ZAUJÍMAVOSTI ŠVAJČIARSKO
Uložiť Uložené

Dvaja Slováci natočili video, v ktorom ukazujú, ako funguje predaj mliečných výrobkov vo švajčiarskych horách.

Charakterizovať slovenskú náturu zopár slovami či dokonca vetami by bolo určite veľmi náročné. Bola by to skôr úloha pre profesionála, ktorý by dokázal objektívne a s dostatočným odstupom sledovať naše chovanie v rôznych hraničných situáciách. Jednu takú zažili dvaja obyvatelia Slovenska pri návšteve neďalekých švajčiarských hôr, kde natrafili na samoobslužný "obchod" s produktmi lokálnej výroby.

Celý princíp je založený na tom, že si jednoducho vezmeš to, čo potrebuješ z otvorenej chladničky umiestnenej v horách a zaplatíš cenu, ktorá je uvedená na zadnej strane. Teda, lepšie povedané, peniaze položíš na pult vedľa chladničky. Tu sa však dostávame k jadru celého "sociálneho experimentu", keďže v skutočnosti nikto nekontroluje, koľko mliečných výrobkov si si zobral a koľko si zaplatil.

Po pár nákupoch sa určite nahromadí aj niekoľko desiatok eur a nás zaujíma, či si myslíš, že by niečo podobné mohlo fungovať aj napríklad v Tatrách. Autori videa boli z celej situácie mimo viac, než by bolo zdravé, no v konečnom dôsledku nám aspoň dali príležitosť zamyslieť sa

Anketa:
Myslíš si, že by podobná chladnička mohla fungovať aj v Tatrách?
Áno
Nie
Áno
13 %
130 Hlasov
Nie
87 %
868 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia