Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2018, 14:45
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Z legálneho zabíjania v The Purge sa stáva seriál. Debutový trailer dokazuje, že nás čaká množstvo mŕtvol

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podarí sa tvorcom prejsť od priemernej filmovej série ku kvalitnému a nápaditému seriálu?

Hororová séria The Purge nie je pre milovníkov daného žánru žiadnou neznámou veličinou. Ak ste sa s ňou ešte nestretli, v krátkosti vám povieme, že jej základ tvorí 12 beztrestných hodín, počas ktorých sa môžu občania USA medzi sebou úplne pokojne vyvražďovať. Táto bláznivá myšlienka má údajne docieliť celkové zníženie kriminality.

Z pozoruhodného námetu by sa azda dalo vyšťaviť aj omnoho viac, než len skrz-naskrz priemerné hororové jednohubky. Posledný diel série nás ale pravdupovediac opäť dvakrát neohúril, a tak sa k pripravovanému seriálu z prostredia The Purge staviame predbežne s jemnou dávkou skepticizmu.


Upútavka neponúka nič, čo by sme doposiaľ vo filmovej sérii nezažili. Máme tu niekoľko fanatikov využívajúcich zákon o 12 hodinovej beztrestnosti, mocných ľudí v pozadí, ktorí sa môžu zahrávať s nižšími vrstvami a taktiež aj obyčajných civilistov, bojujúcich o svoje holé životy.

O seriál sa z pozície výkonných producentov a scenáristov postarajú James DeMonaco a Jason Blum. Debutovú epizódu režíroval držiteľ Zlatého glóbusu Anthony Hemingway. V hlavných úlohách uvidíme Gabriela Chavarriau, Jessicu Garza, Hannah Emily Anderson, Reeda Diamonda či Jessicu Miesel.

Prvá séria by mala divákom predstaviť 10 častí. Ich premiéra je plánovaná na 4. septembra (září) 2018. Patríte medzi fanúšikov The Purge a seriál je pre vás splneným prianím? Alebo už pre vás táto hororová séria dávno stratila svoje čaro?

Domov
Zdieľať
Diskusia