Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2018, 7:49
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prvé reakcie na Mission: Impossible – Fallout? Pripravte sa na najlepší diel série a kino film roka

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pokles kvality? Kdeže! V kinách nás očividne čaká veľká pecka!

Nový diel úspešnej série Mission: Impossible – Fallout uvidíme začiatkom budúceho mesiaca, avšak premietanie pre zahraničných novinárov sa už uskutočnilo. To samozrejme znamená, že prvé reakcie na nové dobrodružstvo Ethana Hunta (Tom Cruise) zaplavili všetky možné sociálne siete.

Už samotný fakt, že štúdio tieto reakcie nezadržuje, znamená jedno: Kritici boli spokojní a ich reakcie vás majú nalákať do kina. Potvrdilo sa to aj tentokrát? Čo teda konkrétne na Mission: Impossible – Fallout hovoria zahraniční recenzenti?

Zdá sa, že sa o kvalitu snímky nemusíme obávať. Steven Weintraub začal tým, že je veľmi šťastný, že nám môže oznámiť, že Mission: Impossible – Fallout je fantastický film.

„Je plný šialenej akcie, napätia a epických momentov,“ napísal. „Nechápem, ako sa Tomovi Cruiseovi darí zvyšovať latku kvality, ale som za to veľmi rád. Súboj v kúpeľni si sám o sebe zaslúži zmienku.“

„Práve som sa vrátil z premietania Mission: Impossible – Fallout a je to absolútne skvelé,“ začal Erik Davis. „Tento film vás pobaví v každom možnom ohľade.

Má neuveriteľné akčné scény, napätie, pri ktorom si budete obhrýzať nechty a zatiaľ najlepší záver z celej série. Už teraz môžem povedať, že pôjde o môj najobľúbenejší film leta. Užil som si každú sekundu.“

Dodal, že fanúšikovia série sa môžu pripraviť aj na niekoľko odkazov na minulé diely. Francúzsky kritik Maximilien Pierrette prirovnal snímku k piatemu dielu Rogue Nation a dodal, že Fallout je ešte lepší a akčnejší.

Daniel Howat podotkol, že Fallout je presne tak napínavý, ako sme všetci dúfali. „Skvelá akcia, ale nikdy nie je používaná na úkor príbehu,“ napísal. „Takúto prácu kaskadérov už dnes príliš nevídame.

Ide o závan čerstvého vzduchu uprostred všetkých tých CGI letných blockbusterov. Séria Mission: Impossible je silnejšia, než kedykoľvek predtým.“

Prvé reakcie na Mission: Impossible – Fallout? Pripravte sa na najlepší diel série a kino film roka
Zdroj: Paramount Pictures

Tommy Garrett bol tiež spokojný a vyhlásil, že si Fallout máme zaznačiť do diárov ako film, ktorý toto leto v kinách skrátka musíme vidieť. Doplnil tiež, že snímka je parádnym sequelom a že na nej nemôže nájsť žiadnu chybu.

Eve Jackson podotkla, že film má asi najlepšiu akciu zo všetkých dielov. „Nie som si istá, ako to Tom Cruise robí, ale je to fantastické,“ dodala. Kurtis Smejkal napísal, že tvorcovia ani tentokrát nezaváhali. „Film je epickejší a lepší, než predchodca,“ zakončil.

Podľa stránky moviefone obsahuje Fallout odkazy k prvému dielu série a fanúšikovia tretieho dielu si tiež prídu na svoje. „Budete radi, že jednotlivé linky príbehu sa tu po 12 rokoch spoja,“ dodáva.

Ostatné reakcie sa nesú v podobnom duchu, niektoré ešte zdôrazňujú, že herecky ide tiež o špičku a Cruise a Henry Cavill sú hlavnými ťahákmi snímky.

Andrew Freund na Twitteri napísal: „Práve som videl Mission: Impossible Fallout a rovno môžem povedať, že ide o najlepší akčný film za posledných 10 rokov.“ 

Chris Van Vliet súhlasí a napísal, že akcia je naozaj neuveriteľná. Vyhlásil tiež, že po všetkých tých šialených kúskoch, ktoré na plátne Tom Cruise predvádza, si nie je istý, či je Cruise vôbec človek: „To, čo predvádza je absolútne šialené... Ešte k tomu so zlomenou nohou!“

Jordan Raup napísal, že film obsahuje scény, pri ktorých budeme zbierať čeľusť z podlahy. „Najlepší akčný film od Mad Max: Fury Road,“ vyhlásil odvážne. No a podľa Bilge Ebiriho je pôžitok zo sledovania rovnaký ako zo sexu.

Zdá sa teda, že Mission: Impossible – Fallout sa stane jedným z najlepších filmov tohto leta, ak nie vôbec tým najlepším. Všetky ohlasy sú spokojné až nadšené a kritický hlas nie je ani jeden. Pevne teda dúfame, že všetky tieto zvesti neklamú a že v kinách dostaneme naozaj strhujúcu pecku.

O tom, či mali zahraniční kritici pravdu, sa presvedčíme na vlastné oči 2. augusta (srpen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia