Na východe Slovenska už dlhší čas funguje Soup Culture.
Koncept rýchleho občerstvenia sa v drvivej väčšine prípadov nezaobišiel bez plastov na jedno použitie. Našťastie, v poslednej dobe plasty konečne dostávajú zabrať a postupne sa po celom svete v rôznych formách zakazujú. Akýkoľvek zákaz plastov by však nijak neovplyvnil prevádzku Soup Culture v Košiciach. Ako už z názvu vyplýva, našiel by si v nej polievky.
Natália a Sergij si svoju polievkovú reštauráciu otvorili už minulý rok a nedávno oslavovali prvé výročie od založenia. Za posledných dvanásť mesiacov oslovili veľké množstvo Košičanov aj náhodných turistov a udržiavajú si priazeň východniarov. Kto by si predsa nechcel vyskúšať chutné domáce polievky v špeciálnom kornútku, ktorý môžeš po dojedení rovno schrúmať namiesto toho, aby si hľadal odpadkový kôš?
Základ kultúry v Košiciach tvoria šošovicová, šampiňónová a syrová polievka. Na každý deň v týždni potom majú zákazníci šancu ochutnať zaujímavé kombinácie, a tak niet núdzu o hráškovú s mandľami, mrkvovo-pomarančovú či cviklovo-feniklovú pochúťku, akú by si veru doma nenavaril.
Aj keď hodnotenia na Facebooku o ničom konkrétnom zvyčajne nesvedčia, zo 119 hodnotení dostala Soup Culture 116 plných hviezdičiek, dvakrát po štyri hviezdičky a len raz 2 hviezdičky, za čo mohol nechtiac roztrhnutý kornútok a nie kvalita samotnej polievky. Keby si teda mal cestu do Košíc, záleží ti na našom životnom prostredí a rád si vychutnáš aj dobrú polievku, určite si zájdi zjesť svoj kornútok aj ty.