Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
6. júla 2018, 15:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Košiciach si kúpiš polievku, ktorú zješ aj s obalom. Špeciálny kornútok nemusíš vyhadzovať, ale rovno si na ňom pochutnáš

GASTRO KOŠICE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na východe Slovenska už dlhší čas funguje Soup Culture.

Koncept rýchleho občerstvenia sa v drvivej väčšine prípadov nezaobišiel bez plastov na jedno použitie. Našťastie, v poslednej dobe plasty konečne dostávajú zabrať a postupne sa po celom svete v rôznych formách zakazujú. Akýkoľvek zákaz plastov by však nijak neovplyvnil prevádzku Soup Culture v Košiciach. Ako už z názvu vyplýva, našiel by si v nej polievky.

Natália a Sergij si svoju polievkovú reštauráciu otvorili už minulý rok a nedávno oslavovali prvé výročie od založenia. Za posledných dvanásť mesiacov oslovili veľké množstvo Košičanov aj náhodných turistov a udržiavajú si priazeň východniarov. Kto by si predsa nechcel vyskúšať chutné domáce polievky v špeciálnom kornútku, ktorý môžeš po dojedení rovno schrúmať namiesto toho, aby si hľadal odpadkový kôš?

Základ kultúry v Košiciach tvoria šošovicová, šampiňónová a syrová polievka. Na každý deň v týždni potom majú zákazníci šancu ochutnať zaujímavé kombinácie, a tak niet núdzu o hráškovú s mandľami, mrkvovo-pomarančovú či cviklovo-feniklovú pochúťku, akú by si veru doma nenavaril.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste 16. apríla 2024, 8:30

Aj keď hodnotenia na Facebooku o ničom konkrétnom zvyčajne nesvedčia, zo 119 hodnotení dostala Soup Culture 116 plných hviezdičiek, dvakrát po štyri hviezdičky a len raz 2 hviezdičky, za čo mohol nechtiac roztrhnutý kornútok a nie kvalita samotnej polievky. Keby si teda mal cestu do Košíc, záleží ti na našom životnom prostredí a rád si vychutnáš aj dobrú polievku, určite si zájdi zjesť svoj kornútok aj ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia