Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2018, 9:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Automaticky hrajúce videoreklamy ťa začnú otravovať v Messengeri. Vedľa správ od kamarátov budeš mať prehľad o všemožných produktoch

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Aplikácia určená na komunikáciu medzi užívateľmi Facebooku dostane nové reklamy.

Sociálna sieť Facebook miluje reklamy. Od obrovského škandálu, pri ktorom musel aj Mark Zuckerberg priznať, že osobné údaje miliónov užívateľov unikli, dostali sa do rúk tretej strane a boli zneužité, prešlo len pár týždňov a Facebook už zavádza do praxe neveľmi pozitívnu novinku. Priamo do tvojej aplikácie Messenger bude v najbližších mesiacoch vkladať automaticky hrajúce videoreklamy, ktoré budeš môcť sledovať hneď vedľa správ od kamarátov.

Nejde o prvý krok v rámci vkladania reklám do Messengeru, pretože Facebook už reklamy v aplikácii predáva od minulého roku, lenže automaticky hrajúce videoreklamy predstavujú radikálny krok vpred. Doteraz sa užívateľom v Messengeri zobrazovali maximálne statické reklamy, avšak videá hrajúce bez toho, aby si sa na nich chcel pozerať, to zrejme veľké množstvo užívateľov neprivíta s otvorenou náručou.

Automaticky hrajúce videoreklamy ťa začnú otravovať v Messengeri. Vedľa správ od kamarátov budeš mať prehľad o všemožných produktoch
Zdroj: Pexels

Reklamy nebudeš môcť nijak vypnúť, ale aspoň dostaneš šancu pohrať sa s nastaveniami, a tak by si mohol dostávať reklamné videá na produkty, ktoré ťa trochu zaujímajú. Sociálna sieť po analýze bežných reklám v Messengeri nezaznamenala žiadne výrazné zmeny správania svojich užívateľov, a tak nepredpokladá zmeny ani pri zavádzaní videoreklám. Stále trvá na tom, že používateľský zážitok je pre spoločnosť najdôležitejší. Videoreklamy sa od minulého pondelka začnú objavovať len malej skupine ľudí a postupne by sa mali rozšíriť do celého sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia