Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 20:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obľúbené ICQ dodnes používajú milióny ľudí. Kedysi milovaná služba poskytuje množstvo nových lákavých funkcií

TECH
Uložiť Uložené

Naša brána do sveta internetovej komunikácie nie je ani zďaleka mŕtva.

Kedysi neexistovala lepšia platforma na komunikáciu cez internet ako ICQ. Dnes už internetový dinosaurus nás sprevádzal detstvom pomocou špeciálneho číselného kódu, vďaka ktorému si sa vedel identifikovať a rozposlať ho priateľom. Vtedy neexistoval Messenger ani WhatsApp, a tak sme dlhé hodiny trávili hraním hier a posielaním animovaných nálepiek, aké dnes používame na Facebooku.

Legendárna komunikačná služba však pred dlhými rokmi pomaličky upadala do všeobecného zabudnutia a nahradili ju modernejšie alternatívy. Napriek tomu nestratila vývojárov a dodnes ju používajú milióny ľudí bez toho, aby si o tom čo i len tušil. ICQ v súčasnosti nie je žiadna zastaraná aplikácia spred viac než 20 rokov, ale silná konkurencia všetkých dnešných služieb.

Obľúbené ICQ dodnes používajú milióny ľudí. Kedysi milovaná služba poskytuje množstvo nových lákavých funkcií
Zdroj: Dimitry O. Photo/Medium

Od doby, kedy si ICQ prestal používať, sa vyvinulo do zaujímavej podoby. Ako pri väčšine alternatívnych aplikácií, aj do ICQ sa môžeš prihlásiť pomocou telefónneho čísla. Následne máš šancu využívať klasické volania aj videohovory, vytvárať skupinové chaty a používať stovky nálepiek, ktoré máš k dispozícii úplne zadarmo na rozdiel od Facebooku. Lákadlom je aj dostupnosť šifrovaných videohovorov. Veľmi populárna funkcia, akú sme využívali aj v minulosti, je Global search, v rámci ktorej môžeš vyhľadávať užívateľov z celého sveta a nájsť si kamarátov z druhej strany planéty.

Kedysi sme si takto písali s cudzími ľuďmi a dnes ti to ICQ umožní rovnako. Nechýbajú ani najrôznejšie filtre či zabudovaný editor fotografií a videí priamo v aplikácii, takže pri ich upravovaní ICQ nemusíš ani len zatvoriť. Nanešťastie, aplikácia nášho detstva už nie je taká rozšírená, ale stále ju využíva zopár miliónov ľudí, takže ak by si ju chcel opätovne vyskúšať, určite si ju stiahni, či už na počítač alebo na smartfón.

Obľúbené ICQ dodnes používajú milióny ľudí. Kedysi milovaná služba poskytuje množstvo nových lákavých funkcií
Zdroj: Dimitry O. Photo/Medium
Domov
Zdieľať
Diskusia