Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2018, 12:39
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Netflix onedlho začne so streamovaním hier. Pomocou ovládača od televízora si budeš môcť zahrať Minecraft

TECH MINECRAFT NETFLIX
Uložiť Uložené

Prvá interaktívna hra na Netflixe vyjde už na jeseň tohto roku.

Na tohtoročnom hernom festivale E3 sa vývojar Telltale Games rozhodol oznámiť exkluzívnu spoluprácu so známym online seriálovým gigantom Netflixom za účelom streamovania hier. Ako prvá hra by mala byť Minecraft: Story Mode a oficiálne vyjde na platforme už túto jeseň.

Spoločnosť informáciu už potvrdila aj pre portál Techradar. O streamovaní hier sa poslednú dobu hovorí dosť často a Netflix nie je ani náhodou prvou platformou, prichádzajúcou s týmto revolučným krokom. Interakcia hier láka mnoho ďalších spoločností, ako napríklad Amazon, ktorá taktiež spoluprácuje so spomínaným vývojarom hier.

V praxi sa hra jednoducho ovláda prostredníctvom ovládača od televízie. Na základe pokynov z neho putuje obraz hry ako klasický videosúbor. Päť epizódový príbeh bude vyplývať z pôvodnej hry Minecraft. Netflix avšak zdôrazňuje, že do hry nechce nijako zasahovať či upravovať ju.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Dokonca to vyzerá tak, že okrem Minecraftu chystá spoločnosť Telltale Games produkovať taktiež interaktívnu hru, založenú na populárnej "netflixovke" Stranger Things. Hra by sa ale nemala objaviť na platforme najväčšej streamovacej služby. V tomto prípade ju vyvojár vydá klasicky pre PC a konzoly.

Domov
Zdieľať
Diskusia