Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 14:54
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Pre Elona nie je nič nemožné. Nový Roadster má byť vybavený raketovými tryskami

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Roadster druhej generácie má byť ako z iného sveta, možno raz aj vzlietne.

Elon Musk svojimi nápadmi už ani neprekvapuje. Kolonizácia Marsu, výlet Tesly do vesmíru či po novom, implementovanie raketových technológií do auta. 

O použití podobných komponentov sa pošuškávalo už dlhšie, no nie všetci tomu verili. Elon len pred nedávnom na svojom Twitteri potvrdil použitie raketových trysiek v športovom elektromobile druhej generácie.

Pre Elona nie je nič nemožné. Nový Roadster má byť vybavený raketovými tryskami
Zdroj: Tesla

Roadster bude podľa všetkého vybavený tlakovými nádobami COPV, ktoré však budú naplnené namiesto paliva stlačeným vzduchom. Pri potrebnom výkone sa jednoducho natlakovaný vzduch uvoľní a dodá potrebné zrýchlenie. 

Keďže nádoby sú na čistý vzduch, nie je potrebné ich manuálne dopĺňať a postará sa o to vzduchová pumpa poháňaná batériami z vozidla. 

Ak si práve hovoríš, že elektromobil bude mať výkon, ale žiadny dojazd, si na omyle. Tesla na úkor veľkého odberu energie vyvíja nové 200 kWh batérie s dojazdom 600 míľ, čo je v prepočte 965 kilometrov. Takže ak sa bude chcieť majiteľ vyšantiť, dojazdu sa báť nemusí. 

10 vysoko tlakových nádob má byť rozmiestnených okolo celého vozidla, čo dopomôže nielen pri rozjazde a k dosiahnutiu vysokej rýchlosti, ale aj pri brzdení a dokonca aj odbočovaní. 

Raketovú výbavu si však budeš musieť priplatiť a zároveň prídeš o zadné miesta, ktoré aj tak majiteľ športového elektromobilu nepotrebuje. 

Zrýchlenie z nuly na sto síce nepoznáme, no základná verzia Roadster to zvládne za 1,9 sekundy. Podľa Elona nepôjde o auto z tejto planéty a bude najrýchlejšie a najlepšie na svete.  

Domov
Zdieľať
Diskusia