Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2018, 15:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Spider-Man na PS4 možno začne budovať vlastný svet hrdinov od Marvelu. Dočkáme sa herného MCU s Avengers, Iron Manom či Black Pantherom?

TECH
Uložiť Uložené

Riaditeľ Marvel Games načrtol, že Spider-Man na PS4 môže odštartovať veľký herný filmový vesmír.

Spider-Man dorazí exkluzívne na PS4 s českými titulkami už 7. septembra. A ako sa zdá, Insomniac nebude jediným štúdiom, ktoré vytvorí hru z Marvel univerza. Už v Spideym uvidíme mnohé klasické postavy od Marvelu, pričom sme zazreli už aj Sanctum Sanctorum Doctora Strangea či Avengers vežu.

Pravdou je, že dej sa skutočne odohráva vo veľkom Marvel svete, a tak sa v budúcnosti môže Insomniac či ktorékoľvek iné štúdio pustiť do budovania previazaného herného sveta po vzore MCU. Ako by to fungovalo ale fakt netušíme. Spidey bude exkluzivita pre PS4 a pripravovaná Avengers hra (pravdepodobne zameraná hlavne na multiplayer) bude multiplatformovka. 

Čo to znamená? Predstavte si, že Avengers: Infinity War uvidíte v kinách po celej Európe, no Avengers 4 už iba v USA. Išlo by o strategické a korporátne peklíčko, ktoré by sa pravdepodobne nedalo ukočírovať, keďže by hry vychádzali pod mnohými vydavateľmi.

O všetkom by ale rozhodovalo Marvel Games spoločne s výkonným kreatívnym riaditeľom Billom Rosemannom. 

Spider-Man na PS4 možno začne budovať vlastný svet hrdinov od Marvelu. Dočkáme sa herného MCU s Avengers, Iron Manom či Black Pantherom?
Zdroj: Insomniac Games/Sony

Ten hráčov ubezpečuje, že sa nebudeme pohybovať po obyčajnom New Yorku, ale po New Yorku v Marvel Universe, takže nám budú známe mnohé mená, budovy či lokácie. Spidey je vo svete plnom hrdinov, čo to však presne znamená už neprezradil. Pravdepodobne sa dočkáme nejakých tých cameo rol, na začiatku by sme ale nemali očakávať žiadne veľké prepojenia s inými postavami. 

To sa však do budúcna môže zmeniť, čo tvrdí aj Bill. Ten chce najprv vytvoriť čo najlepšiu Spider-Man hru a až potom sa pozerať aj iným smerom. Aj Kevin Feige a spol. najprv chceli vytvoriť Iron Mana. Nikto vtedy ani nesníval, že o 10 rokov neskôr natočia najväčší blockbuster súčasnosti a možno aj vôbec.

Podobne na to chcú ísť v Marvel Studios, no my máme dojem, že v budúcnosti sa skutočne dočkáme viacerých Marvel hier zasadených do rovnakého sveta.

Veď kto by nechcel sci-fi s Iron Manom, stealth s Black Pantherom, brutálne FPS s Punisherom či buddy fantasy s poriadnou deštrukciou od Hulka a Thora? Možností je mnoho, ostáva dúfať, že si to Marvel poriadne naplánuje a hry nechá robiť kvalitným štúdiám.

O dielo Insomniac Games sa báť nemusíme, počkáme si ale na to, ako vyzerá v pohybe Avengers projekt od Square Enix. 

Kto vie, možno je tých hier v príprave už viac, ale zatiaľ nemáme nič potvrdené. Rovnako ako nie je potvrdené ani to, že Spider-man PS4 a Avengers od Square budú nejako prepojené. 

Plánujeme množstvo mobilných, konzolových a VR hier." povedal prezident hernej divízie Marvelu Mike Jones ešte v lete minulého roka. „...dávame si však záležať pri výrobe. 

Zohľadňujeme faktory, akými sú napríklad žáner, platforma či postava. Licenciu neposkytneme hocikomu, kto si o ňu požiada. Snažíme sa vyberať partnerov podľa toho, kto podľa nás poskytne hráčom ten najlepší výsledok vzhľadom na vytváraný projekt." 

Ďalej Jones prirovnal hernú divíziu k tej filmovej. „Rovnako, ako si Marvel Studios vyberá režisérov pre svoje filmy vzhľadom na všetky podstatné aspekty, aj my si vyberáme vývojárov na základe ich portfólia, vízie a vášne, ktorú dokážu do hry vniesť..."

Anketa:
Chceli by ste, aby Marvel Games začalo budovať veľký previazaný herný svet po vzore MCU?
Áno
Nie
Áno
91 %
261 Hlasov
Nie
9 %
25 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia