Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2018, 13:49
Čas čítania 0:00
Sona O.

Nový start up projekt sľubuje slúchadlá, ktoré ti vyčistia uši za 35 sekúnd

TECH
Uložiť Uložené

Slúchadlá značky SafKan boli špeciálne vyvinuté na to, aby ti vyčistili maz z ušných kanálikov.

Používanie vatových tyčiniek môže byť nebezpečné a natrvalo poškodiť sluch. Chodiť pravidelne k lekárovi, kvôli čisteniu uší tiež nie je úplne ideálne. Reálne však momentálne iné možnosti neexistujú. Presne tento problém nahneval a mladého Američana Aadil Diwana. Po niekoľkých návštevách doktora sa rozhodol ho raz a navždy vyriešiť.

So svojim bratom si Aadil založil start up projekt. Vyvinuli slúchadla značky SafKan, ktoré sú špeciálne vytvorené na to, aby ti vyčistili uši. Najprv ti do kanálikov vstreknú špeciálnu látku, ktorá maz rozpustí predtým, ako ich vyberieš. 

Už teraz získal start up 1 miliónov dolárov, aby sa produkt dostal do nemocníc na západnej strane amerického pobrežia. Bratia zatiaľ skúšajú len prototyp a zdokonaľujú dizajn slúchadiel, predtým ako pôjdu oficiálne na trh. 

Nový start up projekt sľubuje slúchadlá, ktoré ti vyčistia uši za 35 sekúnd
Zdroj: SafKan

"Zvýšená tvorba ušného mazu nie je zriedkavým problémom. Trpí ním veľa ľudí po celom svete a procedúra, ktorá ma odblokovať uši sa za posledných 200 rokov veľmi nezmenila," hovorí CEO Aadil Diwan

Nový start up projekt sľubuje slúchadlá, ktoré ti vyčistia uši za 35 sekúnd
Zdroj: SafKan
1821

"Je to skvelý nápad a originálne riešenie bežného problému, s ktorým sa často stretávam vo svojej praxi," povedal Dr Gary Kato, obvodná lekárka z Washingtonu. 

Ušný maz vzniká prirodzene a chráni nás pred prachom a špinou z vonkajšieho prostredia. Vatové tyčinky však naozaj nie sú dobré na jeho odstraňovania a ľudia, ktorí trpia jeho zvýšenou tvorbou musia skutočne často navštevovať odborníkov. Možno práve slúchadlá sú riešením tohto dávneho problému. 

Domov
Zdieľať
Diskusia