Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2018, 12:55
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Arteon napokon príde aj ako štýlové kombi. Dostane predsa len šesťvalec?

TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

To, o čom sa špekulovalo už dlho, nadobudne aj reálne kontúry.

Volkswagen si v posledných rokoch akoby začal uvedomovať, že na bohatú históriu a tradície sa už v súčasnosti nedá veľmi spoliehať, najmä ak ich zabalí do vskutku konzervatívneho obalu. Aj preto sme odstupom času spoznali dizajnovo veľmi zaujímavý T-Roc, nehovoriac o mimoriadne pôvabnom Arteone. Úplne nové modely značky vniesli do portfólia nový dych, očakávajú sa však aj ďalšie.

Už čoskoro spoznáme napríklad novú generáciu úspešného Touarega, teraz však už oficiálne vieme aj to, že čoskoro sa predsa len dočkáme štýlového kombi, keďže ľudia zo strany automobilky potvrdili jeho príchod. Reč je samozrejme o Arteone, ktorý v zmysle nových informácií uvidíme aj ako akýsi Shooting Brake. 

Arteon napokon príde aj ako štýlové kombi. Dostane predsa len šesťvalec?
Zdroj: xtomi.blogspot.sk

Zatiaľ žiadne bližšie informácie nepoznáme, či už po stránke doby príchodu, samotného názvu novinky alebo parametrov. Jasné však je, že pôjde o dizajnovo krajšie a zaujímavejšie kombi, než je klasický Passat Variant, o čom má svedčiť hlavne esteticky atraktívnejšie riešenie zadnej časti. Zásadný otáznik visí nad novou motorizáciou - prakticky od vstupu “klasického” Arteona na trh sa šepká o väčšej než štvorvalcovej jednotke. 

Odporúčané
ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete 30. októbra 2023, 18:30

Prvotné správy hovorili o tom, že pod kapotu Arteona stojacom na platforme MQB sa vidlicový či radový šesťvalec nezmestí, v kuloároch sa však začína čoraz viac hovoriť o agregáte VR6, teda šesťvalci s úzkym uhlom valcov. Problémom však je, že v súčasnosti Volkswagen Group jednoducho takýmto motorom nedisponuje, avšak do úvahy teoreticky spadá päťvalec, ktorý by sa mal údajne časom objaviť aj v chystanom modeli Tiguan R. Nechajme sa teda prekvapiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia