Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2018, 13:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Osvetlené semafory či voda zrecyklovaná po každom umytí rúk. Perfektné nápady z ulíc a domovov, ktoré by mali byť aplikované všade

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Náš svet má stále priestor na vývoj a každodenné predmety by mohli fungovať ešte efektívnejšie.

Naša spoločnosť sa neustále vyvíja a ani zďaleka nenaplnila svoj potenciál. Technológie nám pomáhajú s efektivitou práce, organizujú nám náš čas a zlepšujú životy, ale občas je potrebné pozrieť sa aj na tie predmety, ktoré nám prídu ako úplná samozrejmosť. Každučký deň sa stretávame so semaformi, toaletami, ale aj výťahmi či lavičkami a často sa nezamýšľame nad tým, ako by sa dali vylepšiť.

V mnohých mestách po svete však kreativita predčila byrokraciu, a tak by si tam našiel originálne nápady priamo na cestách, chodníkoch aj v domácnostiach. Semafory sa dajú osvetliť celé, čo na veľkých križovatkách vie vylepšiť prehľadnosť situácie, zatiaľ čo lavičky stačí prispôsobiť aj na rande. Okolo nás sa nachádzajú tisícky vecí, ktoré by mohli fungovať efektívnejšie a užitočnejšie, pričom stačí len popustiť uzdu svojej fantázie.

Domov
Zdieľať
Diskusia